Uyum Meclisi seçimini kazananlar belli oldu

Uyum Meclisi seçimini kazananlar belli oldu

ABONE OL
20:27 - 12/10/2022 20:27
Uyum Meclisi seçimini kazananlar belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Uyum Meclisine Girmeyi Başaran 5 Türk ‘Uyuma evet, asimilasyona hayır’ için çalışacak.

6 yılda bir yapılan ve tamamı yabancılardan oluşan Nürnberg Uyum Meclisi seçimleri yapıldı. 200 bin yabancı kökenlinin yaşadığı Nürnberg’de yapılan bu seneki seçimde 7039 kişi oy kullandı. 2016 da yapılan uyum meclisinde oy kullanımı fazla olurken bu sene çok az katılımın olması dikkat çekti.

Yapılan seçim sonucunda yeterli oy alıp uyum meclisine girmeye hak kazanan Türk kökenlilerin isimleri ve aldıkları oylar belli oldu.

Yabancıların haklarını korumak için bu sene 9 Ekim 2022 tarihinden gerçekleşen Uyum Meclisi’ne, 1 Azerbaycanlı, 18 Türk kökenli olmak üzere toplam 78 farklı ülke kökenli aday seçime katılarak kazanabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Uyum Meclisi’nde bulunan toplam 30 sandalyeden 5 sandalye için yarışan 18 Türk adaydan Uyum Meclisine girmeye hak kazananların isimleri şunlar: Türk Nürnberg Listesinden aday olan İlhan Postaloğlu (2409), Ali Aslan (2101), Cengiz Avcı (2067), CSU Union Nürnberg listesinden aday olan Betül Özen (2050) ve SPD International Listeden Özlem Öz (1363).  Afrika Asya Grubunda aday gösterilen ve Nürnberg Türk listesinden seçimlere katılan Azerbaycanlı Vusala Zeynalova (2207)‘nın da kazanması Türk kökenlileri sevindirdi.

NÜRNBERG TÜRK LİSTESİ ADAYLARI EN ÇOK OY ALDI

Nürnberg Uyum Meclisinde 2023 yılına kadar başkanlık yapmaya devam eden ve Nürnberg Türk Listesinden aday olan İlhan Postaloğlu en fazla oy alarak güven tazeledi. Önümüzdeki günlerde kazanan tüm adayların listesi yayınlanacak olmasına rağmen, bu sene yapılan seçimlerde uyum meclisine İlhan Postaloğlu, Ali Aslan, Cengiz Avcı, Vusala Zeynelova, Betül Özen kesin girdi.

TARIŞMALI ADAY ÖZLEM ÖZ

SPD International listesinden aday gösterilen Özlem Öz’ünde oy durumuna göre meclise girme ihtimalinin yüksek olduğu fakat seçim ofisinin açıklamasına göre, Özlem Öz’ün kesin adaylığı henüz netleşmediği ve önümüzdeki günlerde kesinleşeceği bildirildi. Nürnberg Metropol Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar ile Uyum Meclisinin 2023 senesine kadar başkanlığını yapan İlhan Postaloğlu’da 1363 oy alan Özlem Öz’ünde 5 kişiye tahsis edilen koltukta olması gerektiğini belirterek, kesinlikle Özlem Öz’ün Uyum Meclisinde olması için mücadele edeceğiz dedi.

UYUMA EVET VE ASİMİLASYONA HAYIR

Kesin seçilen Türk adaylar “Uyuma evet ve Asimilasyona hayır diyeceklerini. Yabancı düşmanlığıyla mücadeleye edeceklerini. Bu ülkeye maddi ver manevi büyük katkıları bulunan vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceklerini belirttiler. Seçilen adaylar, Almanya’ya yeni gelen göçmen çocuklarımızın eğitim ve iş hayatında kararı netleşmedi.

Zorluk çekmemesi, eğitim ve meslek hayatında eşitlik sağlanması için çaba sarf edeceklerini belirttiler. Yabancı kökenli gençlerimizin kamu dairlerinde çalışmalarına daha fazla olanak sağlanması, meslek yerleri arayan gençlerin sorunlarına çözüm bulmak için uğraşacağız. Bize verilen güveni su istimal etmeyerek bizi seçenler başta olmak üzere tüm yabancı kökenlilerimize kendimizi göstereceğiz ‘‘dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba-Nürnberg
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.