***  Uyum için ortak çaba gerekli…

*** Uyum için ortak çaba gerekli…

ABONE OL
09:59 - 21/10/2008 09:59
***  Uyum için ortak çaba gerekli…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uyum için ortak çaba gerekli


Böhmer, “Göçmenlerin uyumu, herkesin ortak çabası ile gerçekleşir” dedi.


Federal Alman Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU Federal Meclis Grubu’nun düzenlediği Uyum Kongresi’nde konuşan Böhmer, uyumun, dil ve eğitim ekseninde gerçekleştirilebileceğini dikkat çekerek, “Göçmenlerin uyumu, herkesin ortak çabası ile gerçekleşir” dedi.
Federal Alman Parlamentosu Reichstag’da düzenlenen Uyum Kongresi’nde göçmenlerin uyum konusu masaya yatırılarak enine boyuna tartışıldı. CDU/CSU Federal Meclis Grubu’nun düzenlediği Uyum Kongresi’nde, Federal Hükümet Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, "Göçmenlerin uyumu, herkesin ortak çabası ve sorumluluk üstlenmesiyle gerçekleşebilir’ dedi. Böhmer, uyumun dil ve eğitim ekseninde gerçekleştirilebileceğine dikkat çekip, eğitimin yolununda diil öğrenmekten geçtiğinin altını çizdi. Die Deukische Generation Başkanı Aylin Selçuk, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Uyum Sorumlusu Gül Keskiner, Hamburg Türk İşverenler Birliği’nden Aygül Özkan’ın da konuşmacı olarak katıldığı kongrenin moderasyonunu Erkan Arıkan yaptı.


"SORUNLAR EĞİTİMSİZLİKTEN KAYNAKLANIYOR…"

Kongrede bir konuşma yapan ve insanların sosyal yapısının incelenmesi gerektiğini söyleyen „Die Deukische Generation“ Başkanı Aylin Selçuk, sorunların eğitimsizlik ve sosyal konumdan kaynaklandığına belirtti. Birliktelik duygusunun ancak insanların kendilerini kabul edilmiş hissettikleri ve yabancı olarak görülmediği zaman gerçekleşebileceğini değinen Aylin Selçuk, ‘Sahiplenme, o ülkeye ait olma duygusu eğitim, iş ve sosyal alanda eşit şansa sahip oldukları ve başarılarının takdir edildiği durumda oluşur’ dedi. Almanya’da Türkler’e karşı bazı çevrelerde bilinçsiz bir önyargı olduğunun altını çizen Selçuk, uzman olmayan bazı kişilerin görüş ve fikirlerinin alınarak tüm topluma mal edilmesinin yanlış olduğuna dikkat çekti. kaydetti. Federal Hükümetin göçmenlerin uyumu için çok büyük çabalar sarf ettğine dikkat çeken Bakan Maria Böhmer, ‘Çocuklar, gençler ve aileler özellikle uyum konusunda çok önemlidir. Çünkü başarılı uyumun temelleri ailelerde başlar. Okul öncesi eğitime önem verip çocukların eğitimde eşit şansa sahip olmaları için Almanca’yı iyi öğrenmeleri gerekir“dedi.
M. Sefa Doğanay-ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.