ÜVEY KARDEŞ AZERBAY-CAN!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kimse çıkıp ta bugün Azerbaycan üzerinden siyaset yapmasın. Ne kardeşliği öğretildi bize nede Türklüğü. Yangın çıksa boy boy resimler paylaşılmadı, acısını hissedelim diye. Yıkılsa tek satır ile geçti medyamızda.

Suudi Arabistan Kralı öldüğünde yas ilan eden bir ülke durumuna geldikten sonra, Azerbaycan için neler yapmamız gerekirdi bir düşünün.

Suudi kral ölünce “kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi’ne taziyelerimizi iletiyoruz” demeyi biliyoruz da bunların kardeşliği nereden geliyor diye hiç sorguladık mı?

Kardeş dediğin soydan gelir, soy dediğinde başta Azerbaycan olmak üzere Türk Cumhuriyetleridir.

Demirel sahip çıkmadı, en ihtiyaç duydukları anda.

Özal destek vermedi, döndü sırtını.

26 Şubat Hocalı saldırısını yas ilan etmeyenler, Suudi kralı “kardeş” edindiler.

Okutulmadı tarih derslerinde Azerbaycan. Belgeseller çekilmedi kardeşliğimize. Sinema filmleri oralarda çekilse, güzellikleri kültürleri tanıtılsa kötümü olurdu.

Afrikalı öğrencilerle doldurduk okullarımızı, onlara tanınan fırsatların yarısını gördü mü soydaşlarımız.

Boş hikâye laflar anlatmayın bana. Televizyonlarda senelerce Ortadoğu’yu dinledik.

Libya desen, çıkan beş saat konuşuyor. Komşuları kimmiş, başbakanı kimmiş, muhalif kanatın adı neymiş falan filan. Kaddafi dedin mi herkes biliyor adını. Birde Libya da olmamız gerekir, olmazsak olmaz diye konuşanlara sıraya dizsen buradan oraya duble yol olur.

Suriye meselesini hiç açmayın isterseniz. Halep, Lazkiye, Humus …yetmezse sabah namazında Şam. Bizimkiler santim santim anlatıyor, mahalle mahalle biliyoruz. Savaş olsa da biliyoruz, barış olsa da anlatılıyor. “Esat” ile çay içiyorsa bizim başkan dinliyoruz, “Esed” ile küsmüşse onu da dinliyoruz.

Bir düşünün, barışta yılda kaç kere geçiyordu Azerbaycan’ın ismi? Çocuklarımıza kaç kere Azeri kardeşlerimizi anlattı büyüklerimiz.

Mezhep farkına takılıp, cemaat kucağında tecavüze uğradı beynimiz!

Ortadoğu da Arapçılık olduğu için dünya yıkılsa bizi sevmezler. Ne kadar yobaz olsanız da sevmezler. Ne kadar Müslüman olsanız da sevmezler. Kökün bir değil, soyun bir değil. Mezhebinde bir değil.

Suudi Arabistan Vahhabi, Suriye desen yönetim Nusayri.

İran desen tamamı Şii, Irak desen %55 i Şii.

Buraların kökü, kültürü, mezhebi kısacası hiçbir şeyi uymaz size. Bizi de kendilerinden görmeyecekler “kıyamete “kadar.

Tarihini unutturmuşuz kardeşlerimizin. Dili, kültürü, müziği zaten görmemezlikten gelinmiş.

Şimdide çıkmışız, Akdeniz olayının onda biri, Suriye’nin beşte biri, Libya’nın çeyreği kadar gündeme getiriyoruz kardeşimize yapılan saldırıyı.

Ben kendi adıma utanıyorum, senede bir kez de olsa kardeşlerimizden bahseden yazılar yazmadığım için.

Şimdi çıkmışız Ermeni karşısında mecburiyetten taraf tutuyoruz. Memleketteki Alevilere ne kadar kardeş gözüyle baktınız ki şimdi Şii Azerbaycan’a gönülden destek verdiğinize inanayım.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.