Umreden dönenleri gülle karşıladılar

Umreden dönenleri gülle karşıladılar

ABONE OL
11:38 - 09/01/2023 11:38
Umreden dönenleri gülle karşıladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİ) Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, umre organizasyonu ile kutsal topraklara giden kafile geri döndü.
Umreden dönenleri gülle karşıladılar

İki haftalık yılbaşı tatilini değerlendirmek için kutsal topraklara ziyarete giden 158 kişilik kafileyi, Nürnberg Havalimanı’ndan IGMG Kuzey Bavyera Teşkilatlanma Başkanı Osman Gündoğan, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Başkanı Uğur Cankurt, DİTİB ve IGMG bölge idarecileriyle birlikte umreye gidenlerin yakınları karşıladı. Karşılama merasiminde umrecilere bir gül ikram edildi. Her şeyin çok güzel geçtiğini belirten IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Kafile Başkanı İsmail Satır, şunları söyledi:

 

Umreden dönenleri gülle karşıladılar

“Çoğunluğu gençlerden oluşan vatandaşlarımızla güzel bir umre yapmanın sevincini yaşadık. Gerçekleştirdiğimiz umre organizasyonu ile kutsal topraklara ziyaretimiz, ibadetlerimiz, keyifli anlarımız ile huşû ve huzurla yolculuğumuzu sağ salim bitirerek geri döndük. Rabbim umremizi mebrur, sayımızı meşkûr ve ibadetlerimizi makbul, dualarımızı kabul eylesin. Mekke ve Medine’de dolu dolu süren programımızda Rabbimizin kutlu beldesi Hz. İbrahim’in (as) meskenine, elçisi Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) yurduna misafir olduk. Uzun süren pandemi sonrası büyük bir özlem duyduğumuz Peygamber Efendimizin yaşadığı yerleri görebildik. Beytullah ile kucaklaşmanın, genç kardeşlerimizle omuz omuza ibadet etmenin mutluluğunu yaşadık. Mekke’de bulunduğumuz süre içerisinde Nur Dağı, Cennetu’l Mualla, Sevr Mağarası, Mescid-i Cin, Hz. Muhammed’in (sav) doğduğu ev, Hudeybiye, Arafat, Müzdelife ve Mina ziyaretlerini gerçekleştirdik. Satır, Mescid-i Nebevi, Kabr-i Saadet ve Cennet’ül Baki selamlaması ile Medine-i Münevvere’de olduk.”

Umreden dönenleri gülle karşıladılar

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.