ÜMİT ÖZDAĞ VE BUĞRA KAVUNCU DAVASINDA KAZANAN: BUĞRA KAVUNCU

ABONE OL
17:55 - 06/06/2021 17:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaklaşık 1 yıldır devam eden Ümit Özdağ ve Buğra Kavuncu arasındaki meselede mahkeme Buğra Kavuncu’nun fetöcü olduğuna dair bir kanıt olmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Hukuken olması gereken oldu. Çünkü Ümit Özdağ’ın iddiaları başından beri hukuki değil siyasiydi. Amacı da kriminal olarak bir suçu ifşa etmek değil Buğra Kavuncu ve İYİ Parti aleyhinde siyasi hava yaratmaktı.

Amacına ulaştı mı? Kısmen ulaştı diyebiliriz. En azından kendini destekleyenlere Buğra Kavuncu’nun fetöcü olduğuna inandırdı. Bu da kendisi için yeterli bir başarıdır. Ancak kendine inandırdığından fazla insanın tepkisini aldı.

Kısacası bu meselenin Ümit Özdağ açısından kaybı kazancından fazla oldu.

Türk siyasetinde yıllardır ağır suçlamalar siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Hiçbir kanıt ve belge olmadan fetöcülük, teröristlik, vatan hainliği gibi çok ağır suçlamalar sırf siyasi rakibinin oyunu düşürmek için kullanılıyor.

Ümit Özdağ da ülkedeki bu siyaset tarzına uyum sağlayarak bir şey denedi ama başarılı olamadı.

Aslında ne yalan söyleyeyim Buğra Kavuncu hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararının verilmesini beklemiyordum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yandaş medya İYİ Partiye her gün saldırırken İYİ Partinin İstanbul İl Başkanını yargı kararıyla fetöcü ilan etmek AKP için çok büyük nimet olurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlarda neler diyeceğini duyar gibiyim.

‘’Eyy Meral. Bak senin İstanbul İl Başkanının fetöcü olduğu ispatlandı. Ne diyorsun?’’ Diye bağıracaktı.

Ümit Özdağ da AKP nin linç propagandasına katılarak ‘’Bakın ben fetöcü dememiş miydim?’’ Diyerek kanal kanal dolaşırdı.

Günümüzdeki Türkiye şartlarını ve yargının durumunu göz önünde bulundurursak böyle bir tablonun yaşanması daha büyük olasılıktı. Demek ki hala bu ülkede vicdanı olan yargı mensupları varmış.

Vicdanı varmış diyorum çünkü Ümit Özdağ’ın iddialarından yola çıkarak Buğra Kavuncu’nun fetöcü olduğuna karar vermek büyük haksızlık olurdu.

Neden?

Birincisi Ümit Özdağ’ın Buğra Kavuncu’nun fetöcü olduğuna kanıt olarak gösterdiği KATİAD sadece Buğra Kavuncu’nun üye olduğu bir dernek değil. Türkiye’nin aklınıza gelebilecek tüm büyük şirketleri bu derneğe üye.

Eğer Buğra Kavuncu bu sebepten dolayı fetöcü ilan edilseydi Türkiye’de fetöcü olmayan iş adamı kalmazdı.

İkincisi bu dernek Kazakistan’da faaliyet gösteren tek iş adamları derneği.  Yani ortada bir mecburiyet var.  Fetönün son 25 yılda girmediği sektör yok. Her alanda bir fetöcü iş adamı vardı ve bunlardan kaçarak çalışmak mümkün değildi. Ayrıca AKP hükümeti de bu derneğe üye olmayı destekliyordu.

Böyle bir durumda Buğra Kavuncu’ya fetöcü demek adaletsizlik olurdu.

Üçüncüsü KATİAD üyeliğinin fetöcülük suçlamasına delil sayılamayacağına dair kesinleşmiş mahkeme kararı var. Daha önce açılan buna benzer bir davada mahkeme yine kovuşturma kararı vererek gerekçesini şöyle açıklamış:

“Gaziantep İdare Mahkemesi’nin kararında, davacının da üyesi olduğu Kazakistan’daki KATİAD, ülkemizin Kazakistan ile ticari ilişkileri olan çok sayıda şirketin ve iş adamlarının da üyesi oldukları bu şirketin terör örgütleriyle ilişkili olduğuna dair söz konusu yazı dışında karar ve belge sunulamadığı, KATİAD’ın tüm üyeleri hakkında aynı şekilde işlem yapılmadığı, davacının FETÖ/PDY ile irtibatlı ya da iltisaklı olduğunun somut olarak ortaya konulmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline.”

Ortada böyle bir yargı kararı varken Buğra Kavuncu’nun fetöcü olduğuna karar verilseydi bu yargının kendisini inkâr etmesi olurdu.

Dördüncüsü Buğra Kavuncu’nun söz konusu dernekte Başkan yardımcılığı yaptığı süre sadece 2 yıl. 2011-2013 yılları arasında derneğin başkan yardımcılığını yapmış. 8 yıl önce bitmiş bir ilişki yüzünden, üstelik derneğin başkanı Fettah Tamince dışarıdayken Buğra Kavuncu fetöcü ilan edilse vicdani bir karar olmazdı.

Artık bu meselenin kapanması ve herkesin enerjisini kendi siyasi hareketi için harcaması lazım.

Ümit Özdağ şu an İYİ Parti ile bağını kesmiş ve parti kuracağını açıklamıştır. Bu yüzden Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ için rakip siyasi partinin İl Başkanıdır. Kendisini ilgilendiren bir durum kalmamıştır.

Ümit Özdağ ve onu destekleyenlere tavsiyem artık enerjinizi kuracağınız partiye harcayın. Aylardır iddialı konuşuyorsunuz. O halde siyaset meydanında sizleri de görelim. Eğer halk sizi seçerse Buğra Kavuncu’nun fetöcü olup olmamasının bir önemi kalmaz. Halk sizi seçmezse de toplumdaki karşılığınızı görmüş olursunuz.

Sonuç ne olursa olsun kazanan Türk milleti olsun…

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.