ÜLKEMDE İNSAN MANZARALARI

ABONE OL
22:20 - 06/03/2021 22:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çocuklar, mitillere sarınmışken bile tir tir titremelerine, anne belli etmeden için için ağlıyordu.

Baba soğuktan donmuş kırçıl sakallarını uyuşturarak ‘’ısınmadı gitti’’ diye homurdanarak içeri girdi.

Salgın nedeniyle kapalı ayakkabı tamir dükkanının, kiralarını ödeyemeyince çıkarılınca, üç ay ödeyemediği, kısıtlı kullandıkları doğalgaz da kesilmişti.

Kredi de alamıyordu, okullar açık olduğunda çocuklar okulda ısınıyorlardı ama şimdi okullar kapanınca, üstelik kışın dondurucu soğukların azdığı dönemde, mitiller, çar-çaputlar işe yaramıyordu.

***

Şahsım Devleti, yandaş Odalar Birliği, yandaş sermaye patronlarına destek toplantısında ‘’devlete olan borçlarının silineceği ‘’ müjdesini verdiğinde, neredeyse masanın üstüne fırlayıp göbek atacak durumdaki Hisarcıklıoğlu’na:

‘’Peşin parayı duyunca gülersin değil mi?’’ Diye espri yapıyordu…

***

Anne, bir yandan çocuklarının ellerini ovalayarak ısıtmaya çalışırken, çocuklar her akşam Pazar yerlerinde bozulmuş meyveleri, sebzeleri toplamışlar, çürük kısımları ayırıp tam bozulmamış kısımlarla karınlarını doyurmaya çalışmıştı.

Bugün Şahsım Devleti Cuma Namazına gideceği için sokağa da çıkamayacaklardı.

***

Şahsım Devleti, Avrupa’nın ve ABD’nin kıskandığı muhteşem araç konvoyunun geçeceği yol kenarı ve bölgelerde üç bin kişilik koruması ile ablukaya alınırken hiçbir aracın ve yayanın yaklaşmasına izin verilmediği ve devamlı tekrarlanan bir Zenginlik ve Güç Şovuna çıkıyordu. (*1)

***

Anne, ezilen-kahrolan kocasına duyurmadan çocuklarını yanına alarak marketlerin çöp konteynerini açıp, küçük çocuğunu konteynerin içine sarkıtarak atılmış meyve, sebze ve diğer gıda artıklarının kendilerine yetecek kadarını naylon torbaya koyarak, kalan atıkları diğer muhtaç ailelere bıraktılar…

***

O akşam, Şahsım Devleti, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi onuruna verdiği Arapça Müzik konseri eşliğindeki ziyafette; pataşur içerisinde Çerkez tavuğu zencefilli somonlu suşi, tartolet içerisinde humus, ejder meyvesi aloe vera (starex meyvesi eşliğinde), orman meyveli spesiyal, bahçe naneli limonata vardı. (**2)

                                                           ***

Barolar için, sendikalar için kongre, insanların yakınlarının cenazesine gitmesi, işçinin hak için yürümesi bile Corona bahane edilerek yasaklanırken. Bir basın açıklaması bile AKP polislerince sille tokat dağıtılırken, babasıyla bankadan para çekmeye giden 18 yaşındaki gence, para cezası verilirken… 

                                                                               ***

Şahsım Devleti’nin virüs korkusuyla şahsen katılmadığı, lakin muhalefete gösteriş yapmak için telekonferansla nutuk atacağı AKP kongresine labeleb (dudak-dudağa)  binlerce insanı kapalı salonlarda mesafe kuralı, maske kuralı hiçe sayılarak Rize-Konya-Eskişehir-Aksaray kongreleri ile salgının artmasına bile bile koltuğu için göz yummak şöyle partililerin yaşamını tehlikeye atıyordu.

                                                                               ***

AKP yandaşların anketlerinde bile iki buçuk parti koalisyonunun gidici olduğu ortaya çıkınca 2015-16 yıllarında kaçırıldıktan 5 yıl sonra iktidarın prestij kazanmak için, neredeyse, davul zurnayla düzenlenen Gara baskınında rehineler katledilince Erdoğan, zafer müjdesi yerine Karadeniz fıkrası anlatarak insanları güldürüyordu.

                                                                               ***

Şehit annesi, evladını toprağa verirken Şahsım Devleti, kurultayda delegelere, yandaş medya kanalıyla telefonla AKP yöneticileri aracılarıyla bağlantı kurarak sesli şov yapmaktan bile çekinmemişti.

Zavallı anne kendisini cumhurbaşkanı sarayından arandığını sanarak duygulanmıştı.

Koltuk bekası her şeyin üstündeydi.

                                                                               ***

Ertesi gün şehitler toprağa verilirken Konya AKP İlçe başkanlarından biri Gençlik kollarının düzenlediği kongresinde sazlı sözlü, davullu zurnalı düğün havasında eğlence yapıldığı ortaya çıktı. AKP’li bir ilçe başkanının omuzlara alınıp oyun oynadığı görüntülere yansıdı.

Bu kişinin Corona olduğu ortaya çıktı.(***3)

AKP Kongrelerinin yapıldığı şehir ve bölgelerde salgının artığı gerçekleşirken sağlık bakanı yine bir özürle ortak olduğu suçtan sıyrılacak mıydı?

Şahsım Devleti, bu gerçekleri yazan gazetecilere, sanatçılara, muhalif siyasetçilere anayasayı, siyasal terbiyeyi hiçe sayarak,  bugüne kadar Cumhuriyetin kuruluşundan beri duymadığımız;alçak, şerefsiz, haddini bilmez, kandan beslenenler vampirler. edep yoksunu, edep fukarası, ahlaksız…” gibi hakaretleri sıralarken hiçbir savcıdan, yargıçtan, Diyanet İşleri Başkanından, imamlardan hiç tepki, itiraz duydunuz mu?

O koltuklarda oturmak daha mı onurlu?

Yıldız AKALIN

Şahsım Devletine seslenip: ‘’Kuru ekmekle doymaya çalışıyoruz’’ isyanına AKP’li Şahin TİN: Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller’’

(*1) Youtube. com: Erdoğan’ın konvoyu

(**2) Youtube .com: Erdoğan’ın Irak Başbakanı’na verdiği müzikli ziyafet.

(***3) Youtube.com: Tepki çeken görüntüler: AKP’lilerden davullu zurnalı sazlı sözlü ‘lebalep’ kongresi

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.