“Ukrayna’nın Yeniden İnşası İçin 60 Milyar $ Gerekli”

“Ukrayna’nın Yeniden İnşası İçin 60 Milyar $ Gerekli”

ABONE OL
11:39 - 22/04/2022 11:39
“Ukrayna’nın Yeniden İnşası İçin 60 Milyar $ Gerekli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünya Bankası Başkanı David Malpass yaptığı açıklamada, Rusya’nın saldırıları sonrasında ülkede gerçekleşen yıkımın ve altyapı hasarının maliyetinin, 60 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Malpass açıklamasında bu miktara, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle oluşan maliyetlerin dahil olmadığını söylerken diğer yandan savaşın da halen daha sürdüğüne dikkat çekti.

Dünya Bankası’nda düzenlenen konferansa Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski de video konferans yöntemiyle katıldı. Zelenski de konuşmasında, Ukrayna’nın şu an yaşadığı ekonomik kayıpları karşılayabilmek adına ayda 7 milyar dolarlık bir kaynağa ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Zelenski “Bu savaşın sonrasında yeniden inşa için yüz milyarlarca dolara ihtiyacımız olacak dedi.

” Rusya’nın varlıkları Ukrayna için kullanılsın”

Ukrayna Cumhurbaşkanı ayrıca Rusya’nın süratle aralarında Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu IMF’in de bulunduğu uluslararası finans kurumlarından çıkarılmasını ve Rusya’yla tüm ilişkinin kesilmesini istediğini belirtti.

Zelenski, Rusya’ya ait uluslararası finans kurumlarındaki varlıklara el konulması ve bu paranın Ukrayna’nın yeniden inşası için kullanılması çağrısında bulundu.

Dünya Bankası ve IMF’in Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen toplantıda ayrıca ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da ABD’nin Ukrayna’ya yönelik doğrudan askeri destek dışı yardımların ikiye katlayarak 1 milyar dolara yükseltileceğini açıkladı.

Yellen ayrıca Rusya’nın Ukrayna’nın yeniden inşası faaliyetlerinde mali yükü üstlenmesi gerektiğini söyledi. ABD Hazine Bakanı da Ukrayna’nın yeniden inşaasının yüklü bir maliyeti olacağına da dikkat çekti. Ancak Rusya’nın uluslararası varlıklarının Ukrayna’ya kaynak olarak kullanılmasının ancak belirli bir süreç ve uluslararası mutabakatla sağlanabileceğini belirtti.

VOA tarafından geçilen “Ukrayna’nın Yeniden İnşası İçin 60 Milyar $ Gerekli” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ukrayna’nın Yeniden İnşası İçin 60 Milyar $ Gerekli” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ukrayna’nın Yeniden İnşası İçin 60 Milyar $ Gerekli” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.