Ukraynalılar Sınır Bölgelerinde Bekliyor

Ukraynalılar Sınır Bölgelerinde Bekliyor

ABONE OL
22:37 - 28/02/2022 22:37
Ukraynalılar Sınır Bölgelerinde Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’dan ayrılanların sayısı 400 bini geçerken, sınır bölgelerinde uzun kuyruklar oluştu.

Zorunlu askerlik yaşındaki Ukraynalı erkekler ülkelerinde kalırken, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce kişi Ukrayna’dan çıkmak için Polonya, Slovakya, Macaristan ve Romanya sınırına akın etti.

Polonya’daki Medika sınır bölgesi dahil birçok noktada mülteciler başka ülkelere geçebilmek için 24 saatten fazla sürebilen bir bekleyiş içinde.

Medika’da, Ukrayna’dan çıkmaya çalışanların oluşturduğu kuyrukların kilometrelerce uzunlukta bir alana yayıldığına vurgu yapan Polonya Genelkurmay Başkanı Michal Dworczik’in açıklamalarına göre bölgede takviye güvenlik güçleri görevlendirildi. Dworczik, şu an faaliyette olan sınır bölgelerinde çeyrek milyondan fazla insanın beklediğini söyledi.

ABD’nin Kiev Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada da, Ukrayna sınır güvenlik görevlilerinin, kar yağışının da başladığı sınır bölgelerinde bekleme süresinin azaltılması için kadın ve çocuklarla ilgili güvenlik soruşturması sürecini kısalttığı belirtildi.

28 Şubat 2022 – Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’dan ayrılan birçok kişi Polonya’ya giriş yapma çabasıyla Medika sınır kapısında.

Rusya’nın geçen hafta kuşattığı Ukrayna’dan şu ana kadar 300 binden fazla kişinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine giriş yaptığı belirtiliyor.

Rusya’ya karşı yaptırımları devreye sokan AB, savaştan kaçan Ukraynalılar’a AB ülkelerinde 3 yıla kadar yaşama ve çalışma hakkı tanıma hazırlığında. Avrupa Birliği yetkilileri söz konusu işgalin 7 milyon kişiyi yerlerinden edebileceğine dikkat çekiyor.

Yaklaşık 1 milyon Ukraynalı’nın yaşadığı Polonya’da birçok kişi Ukrayna’dan gelen aile üyelerine kapılarını açtı. Polonyalı yetkililer, 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’dan Polonya’ya 281 binden fazla kişinin giriş yaptığını belirtiyor. Bunların yaklaşık 100 bini Pazar günü ülkeye giriş yaptı.

Medika’ya gelenlerin götürüldüğü Przemisl’deki yardım merkezlerine ulaştırılan bağışların depolama kapasitesinin üzerine çıktığı belirtilirken, mültecilerin ulaştığı çeşitli Avrupa kentlerinde de yardım amacıyla geçici çadır kentler kuruldu.

Romanya’ya giriş yaşan 70 binden fazla Ukraynalı’nın diğer AB ülkelerine gitmek üzere Romanya’dan ayrıldığı belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Ukraynalılar Sınır Bölgelerinde Bekliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukraynalılar Sınır Bölgelerinde Bekliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukraynalılar Sınır Bölgelerinde Bekliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.