Ukrayna uyarısı: Türkiye’nin başını belaya sokma

Ukrayna uyarısı: Türkiye’nin başını belaya sokma

ABONE OL
11:34 - 05/03/2022 11:34
Ukrayna uyarısı: Türkiye’nin başını belaya sokma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ukrayna krizi konusunda uyardı ve şunları söyledi:

Önemli bir sorunumuz var. Ukrayna ile ilgili gelişmeleri biz de endişe ile izliyoruz. Umarım ve dilerim ki Erdoğan’ın kendince ürettiği kehanetler, bölge ağabeyi olma fantezisi Türkiye’nin başına yeni sorunlar açmaz. CHP, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve egemenliğini tanır. Velev ki büyük sorunlar çıktı, savaş oldu, -olmasını asla istemiyoruz ama velev ki- Türkiye bu savrulmayla hazırlıksız yakalanıp, Türkiye’nin başının ağrıyacağı sorunlarla karşılaşmaz, bunu umuyoruz. Kara kışa hazırlıksız yakalandık. Dedik ki ‘Doğal gaz da buğday da bir ülkeye bağımlı olmayalım’. Sen bunu niye bir yere bağlıyorsun? Doğal gazı bir yere bağladık, sonuçlarını yaşadık. Geçtim, fakat Türkiye’nin bu konularla ilgili hükümetin ayrıca bir B planı vardır. CHP, üç yıldır hükümeti bu konuda uyarılar. Sayın Genel Başkanımız toplantılarda… Enerjide dışa bağımlılık yanlış, bir iki ülkeye bağlılık bir felaket. Umarım bir B planı vardır. Vakti geldiğinde izlenecek politikanın da TBMM’de görüşülerek hayata geçirilmesi lazım. Erdoğan, Türkiye’nin başını belaya sokma. Türkiye’yi gereksiz yere anlamsız riske ve gereksiz sorumluluğa da sokmamasını tavsiye ediyoruz.

Karantina TV tarafından geçilen Ukrayna uyarısı: Türkiye’nin başını belaya sokma video içeriğinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna uyarısı: Türkiye’nin başını belaya sokma videosu web sayfamıza otomatik olarak Karantina TV Youtube kanalından geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.