“Ukrayna İşgalciler Tarafından Ateş Altında”

“Ukrayna İşgalciler Tarafından Ateş Altında”

ABONE OL
13:29 - 18/10/2022 13:29
“Ukrayna İşgalciler Tarafından Ateş Altında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze saldırıları bu sabah da devam ederken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, “Rus işgalcilerin sivilleri korkutarak yıldırmaya çalıştığını ve öldürdüğünü” söyledi.

Zelenski, ülkenin güneyindeki Mykolaiv kentinde bir konuta bu sabah düzenlenen füze saldırısında bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Telegram hesabından, “Ukrayna işgalciler tarafından ateş altında. En iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam ediyorlar; sivilleri terörize etmek ve öldürmek” diye yazdı. Zelenski, bu saldırıların Ukraynalılar’ı korkutmayacağını ve Rusya’nın hesap vereceğini kaydetti.

Reuters haber ajansı, bir Rus füzesinin bu sabah Ukrayna’nın Mykolaiv kentindeki bir apartmanı vurduğunu aktardı. Ajansa konuşan bir görgü tanığı, olay yerine gelen itfaiye ekibinin apartmanın enkazından bir kişinin cesedini çıkardığını söyledi.

Rus güçlerinin bu sabah ayrıca Kiev’in kuzeyindeki enerji altyapısına saldırdığı ve şehrin üzerinde dumanlar yükseldiğinin görüldüğü aktarıldı.

Rusya’nın dün başkent Kiev ve diğer şehirlere düzenlediği SİHA saldırıları sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’ın “Rusya’nın SİHA saldırılarını şiddetle kınadığını” ve saldırının “Putin’in acımasızlığını göstermeye devam ettiğini” söyledi.

Esir takası: kadın askerler teslim edildi

Diğer yandan, Rusya ile Ukrayna arasında yeni bir esir takası gerçekleşti.

Moskova, 108 Ukraynalı kadını teslim ederken Kiev de çoğu Ukrayna’daki ticari gemilerde görev yapan 110 Rus denizciyi iade etti.

Kadınların 37’sinin Mariupol’deki Azovstal Çelik Fabrikası’nda esir alındığı aktarıldı.

Paylaşılan fotoğraflarda sabahın ilk ışıklarında bir grup kadının bilinmeyen bir konumdan otobüse bindirildiği ve hava karardıktan sonra Zaporijya’ya vardığı görülüyor.

Ukraynalı yetkililer, ilk defa sadece kadınlardan oluşan bir esir takası gerçekleştiğini söylüyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın danışmanı Andriy Yermak, teslim alınan kadınların 12’si hariç hepsinin asker olduğunu açıkladı.

VOA tarafından geçilen “Ukrayna İşgalciler Tarafından Ateş Altında” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ukrayna İşgalciler Tarafından Ateş Altında” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ukrayna İşgalciler Tarafından Ateş Altında” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.