UID Genel Başkanı Kuş, Fransa’da yaşayan Türkleri Cumhurbaşkanı seçimlerine katılmaya davet etti

UID Genel Başkanı Kuş, Fransa’da yaşayan Türkleri Cumhurbaşkanı seçimlerine katılmaya davet etti

ABONE OL
11:25 - 16/11/2021 11:25
UID Genel Başkanı Kuş, Fransa’da yaşayan Türkleri Cumhurbaşkanı seçimlerine katılmaya davet etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, Türklerin nüfusunun yoğun olduğu bazı Avrupa ülkelerinde seçimlere katılım oranını artırarak siyasi iktidarları değiştirebilecek oy potansiyeline sahip olduklarını belirtti, Fransa’da yaşayan Türkleri Nisan 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimlerine katılmaya davet etti.

Fransa’nın Strazburg kentinde UID’nin ülkedeki 120 bölgesinin katılımıyla düzenlenen ve “2022 Fransa seçimleri”nin de konu edildiği iki günlük çalıştaya katılan Kuş, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Batılı ülkelerde son yıllarda artış gösteren yabancı düşmanlığı ve İslamafobiye işaret eden Kuş, şunları söyledi:

“Bütün Avrupa’da yükselen bir yabancı düşmanlığı söz konusu. Avrupa’da yaşayan Türkler olarak özellikle son yıllarda, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından sonra söz konusu bu yabancı düşmanlığını daha yakından hissetmekteyiz. Her alanda, özellikle okullarda, çarşıda, pazarda, her yerde yabancı düşmanlığını hissediyoruz. Yabancı düşmanlığı, Fransa’da başka bir boyutta seyrediyor, Almanya’da başka bir boyutta, Avusturya’da başka bir boyutta seyrediyor ama baktığımız zaman Avrupa’nın genelinde yükselen bir yabancı düşmanlığı söz konusu.”

Kuş, Almanya özelinde olduğu gibi Türk nüfusunun yoğun yaşadığı ülkelerde Türklerin siyasi iktidarı değiştirebilecek oy potansiyeline sahip olduğunun altını çizerek, “Almanya’da son yapılan seçimlerde, UID olarak vatandaşların seçime katılması konusunda büyük destek verdik ve teşvik ettik. Yapılan seçimlerde, aşırı sağcı AfD’nin 2 puan gerilemesi, Almanya’daki Türkler için bir umut teşkil ediyor diye düşünüyorum. Umut ediyorum ki, toplumumuz açısından AfD yükselebileceği zirveyi gördü ve geriye döndü. İnşallah öyledir ve öyle olduğunu ümit ediyorum.” diye konuştu.

“Amacımız, vatandaşlarımızın en azından yüzde 70-80 oranında seçimlere katılması”

UID olarak özellikle Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin sandığa gitmesini teşvik etmek için büyük çaba sarf ettiklerine değinen Kuş, şunları kaydetti:

“Bizim Avrupa çapındaki amacımız, vatandaşlarımızın seçimlere katılımını artırmak. Almanya’da yaşadığımız bir gerçek var. Vatandaşlarımızın yüzde 25’i ancak seçimlere katılıyor, yani çok düşük oranda seçimlere katkı veriyoruz. Onu yukarı çekmek için uğraşıyoruz. Bu Fransa’da da aynı şekilde, seçimlere katılım oranımız düşük. Öncelikli amacımız, vatandaşlarımızın en azından yüzde 70-80 oranında seçimlere katılması. Seçimlere katılım o kadar önemli ki, Almanya’da siyasi iktidarı değiştirebilecek oy potansiyeline sahibiz.”

Türkleri Fransa’da Nisan 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimlerine katılmaya davet eden Kuş, “Seçimlere katılımı artırdıktan sonra burada gençlerimizin veya Türk kökenli vatandaşlarımızın seçimlerde daha çok aktif olarak görev almasını umut ediyoruz, inşallah bu yönde de çalışmalarımız olacak.” dedi.

2022 Fransa seçimleri

Fransa’da gelecek yıl düzenlenecek iki turlu cumhurbaşkanı seçiminin tarihi, 10 ve 24 Nisan 2022 olarak belirlenmişti.

10 Nisan’daki seçimin ilk turunda hiçbir adayın yüzde 50’den fazla oy alamaması durumunda en çok oyu alan iki aday, 24 Nisan’da yapılacak ikinci turda yarışacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.