UID Berlin`de iftar

UID Berlin`de iftar

ABONE OL
15:59 - 02/04/2024 15:59
UID Berlin`de iftar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

UID Berlin Bölge Başkanlığı bu akşam (30 Mart 2024) Cumartesi Berlin Şehitlik Camii’nde bir iftar yemeği verdi.

İftar Yemeğinin sunumunu ve girişteki dini müzikleri ve ilahileri kanun eşliğinde genç sanatçı Orhan Çakmak seslendirdi.

T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak Büyükelçilik Müsteşarı Aslı Şanlı, Başkonsolos Okan Şanlı, Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri V. Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Berlin Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Hasan Kocabıyık, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Emre Şimşek, Berlin Süryani Cemaati Ruhani Lideri Murat Uzel, TDU Başkanı Remzi Kaplan, UID Berlin Eyalet Başkanı Sinan Kaplan, Berlinli iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri ile davetli konuklar katıldı.

UID Bölge Başkanı Sinan Kaplan’ın açılış ve selamlama konuşmasından sonra sırasıyla UID Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılınç, Ak Parti Almanya Temsilcisi Zühal Aksoy ve Büyükelçi Başar Şen birer konuşma yaptılar.

UID Berlin Başkanı Sinan Kaplan ise konuklarını selamladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti:

“Ramazan’ı bitirmeye yaklaştığımız bu zamanlarda ifade ettiğiniz duygularınızı anlıyorum. Oruç, gerçekten de manevi bir derinlik ve bağlılık gerektiren bir ibadettir. İnancınızın ve ibadetlerinizin sizin için anlam ve değer taşımasına sevindim. Bir topluma, hatta bir millete, İslam milletinin tümüne ait bir kaynaşma ve birleşme sürecidir. Oruç günleri, İslam toplumunu bir araya getiren ve birleştiren önemli bir süreçtir. Bu süreçte birbirimize destek olmak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ve dayanışma içinde olmak önemlidir. Son zamanlarda yaşanan doğal felaketler ve savaşlar, Müslüman toplulukların birlik ve dayanışma içinde olma gerekliliğini bir kez daha ortaya koymaktadır. İftar davetimize katılan herkese teşekkür ederim.”

Büyükelçi Şen iftar yaklaştığı için çok kısa kesmek zorunda kaldığı konuşmasında UID’in Almanya’da 20 yıldır faaliyette olan bir dernek olduğundan bahsederek, düzenledikleri bu iftar programı için kendilerine teşekkür etti ve “cömert ev sahipliği ve nazik davetleri için UID’e teşekkür ederim. İftar çok yaklaştığı için konuşmamdan sizlere bölümler aktarmak istiyorum.

Kıymetli Misafirler,
Almanya’daki gündemimiz maalesef son günlerde ardı ardına gelen kötü haberlerle sarsıldı. Solingen’de 25 Mart günü bir binada çıkan yangında, Bulgaristan Türkü dört kişilik bir ailemizi kaybettik.
Yangında yaralanan vatandaşlarımız da oldu. Kundaklama saldırısı olduğu anlaşılan yangının ardındaki failini, motivasyonunu, tüm ayrıntılarıyla aydınlatılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız.
Zihnimizde çok acı tecrübeleri canlandıran bu vahşette yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Bu vesileyle ayrıca, son 50 senede (1974’ten beri), Almanya’da aşırı sağcı, ırkçı ve İslam düşmanlığından kaynaklanan saldırılarda hayatını kaybeden ve sayılarının 75’e vardığını hesapladığımız vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Solingen’deki elim olaydan hemen sonra, Hannover Başkonsolosluk binamıza yönelik olarak, terör örgütü PKK yandaşları tarafından kışkırtıcı saldırıda bulunuldu. Terör destekçilerinin, hemen öncesinde Belçika’da yaptığı alçakça eylemlerin Almanya’ya sıçramasına üzüntüyle şahit olduk. Bu alçak saldırının faillerinin bir an evvel adalet önüne getirilmesi ve Almanya’daki Türk toplumunun güvenliğini teminen gerekli tüm önlemlerin alınması için Alman makamlarıyla yakın eşgüdüm halindeyiz. Diplomatik temsilcilik binalarımızın güvenliğinin ev sahibi ülkenin sorumluluğunda olduğunu, Sayın Bakanımız dahil her seviyede Alman makamları nezdinde vurguladık. Teröristlerin bu tür saldırılarının, ülkemizin milli menfaatleri doğrultusundaki kararlı adımlarına hiçbir etkisi olmayacağını bu vesileyle buradan vurgulamak isterim.” dedi.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen, iftarı saatine çok kısa bir süre kaldığı için konuşmasını; “Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da toplumumuzun her kesimiyle bir araya gelmeye, ekmeğimizi bölüşmeye, barış ve huzur için beraberce dua ve ibadet ediyoruz. Sözlerime son verirken, huzurla, sağlıkla bir araya geldiğimiz iftar sofralarımızın daim, mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramı’na, daha nice Ramazan aylarına ve bayramlara sağlık, esenlik ve huzur içinde erişmemizi temenni ediyorum. Hepinizi bir kez daha içtenlikle selamlıyorum. Allah tuttuğunuz oruçları ve ibadetlerinizi kabul eylesin.” diyerek bitirdi.

Açılan oruçlar ve yenilen iftar yemeğinden sonra, İftar yemeğinden Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Emre Şimşek yaptı.

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.