Twitter: ”Korsan Saldırıda Yaklaşık 130 Hesap Ele Geçirildi”

Twitter: ”Korsan Saldırıda Yaklaşık 130 Hesap Ele Geçirildi”

ABONE OL
20:30 - 18/07/2020 20:30
Twitter: ”Korsan Saldırıda Yaklaşık 130 Hesap Ele Geçirildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Twitter şirketi, Çarşamba günü yapılan bilgisayar korsanlığı saldırısında, 130 civarında ünlü şahıs ve kuruluşun hesaplarının hedef alındığını ve ele geçirildiğini açıkladı.

Bilgisayar korsanları, Twitter’ın iç sistemlerine ulaşarak aralarında Demokrat Parti başkan aday adayı Joe Biden, televizyon yıldızı Kim Kardashian, eski Başkan Barack Obama ve ünlü girişimci Elon Musk’ın da aralarında bulunduğu kişilerin hesaplarını ele geçirmişti.

Twitter tarafından yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının yaptığı saldırıda hangi verilere ulaştıkları ve kişisel bilgilere erişip erişmediklerinin kontrol edilmeye devam edildiği belirtildi.

ABD Federal Soruşturma Dairesi FBI’ın San Francisco birimi de söz konusu siber saldırı konusunda bir soruşturma yürütüyor. ABD Kongre üyeleri de konunun açıklığa kavuşturulması için soruşturmanın derinleştirilmesi çağrısında bulunuyor.

Saldırıyla birlikte korsanların yayınladıkları mesajla 120 bin dolar tutarında sanal para topladıkları belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.