Tutuklu HDP’li Başkanların 15 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Tutuklu HDP’li Başkanların 15 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

ABONE OL
20:59 - 05/11/2019 20:59
Tutuklu HDP’li Başkanların 15 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos’ta görevden alınarak yerine kayyum atanan ve 22 Ekim’de tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında dava açıldı. Dava iddianamesi Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, “örgüt üyeliği” ile suçlanan Mızraklı hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianameyi kabul eden 11. Ağır Ceza Mahkemesi dava dosyasının, Mızraklı hakkında 2017 yılında açılan ve 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılandığı dosya ile birleştirilmesine karar verdi. Mızraklı 9. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘örgüt kurma ve yönetme’ iddiasıyla yargılanıyor. Mahkeme birleştirme talebini kabul ederse Mızraklı, 25 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

Mızraklı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 21 Ekim günü gözaltına alındı. Bir gün gözaltında tutulan Mızraklı 22 Ekim’de çıkarıldığı mahkemede H. A. isimli bir tanığın beyanları gerekçe gösterilerek ‘örgüt üyesi olmak’, ‘örgüt propagandası yapmak’ iddialarıyla tutuklandı.

Mızraklı ile birlikte gözaltına alınan ve tutuklanan eski Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz hakkında da dava açıldı. ‘Örgüt üyeliği’ ile suçlanan Yılmaz’ın 7,5 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Yılmaz, 15 Ocak 2020’da Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Aynı gün tutuklanarak hakkında dava açılan diğer isim ise eski Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer oldu. Nazlıer de diğer eski başkanlar gibi ‘Örgüt Üyeliği’ ile suçlanıyor. Hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Nazlıer 27 Ocak 2020’de Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlanacak.

Diyarbakır’da tutuklanan üç eski başkan geçen hafta Kayseri’deki cezaevlerine götürüldü.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.