*** Türklerin çoğu SPD partisini istiyor

*** Türklerin çoğu SPD partisini istiyor

ABONE OL
16:43 - 17/03/2009 16:43
*** Türklerin çoğu SPD partisini istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türklerin çoğu SPD partisini istiyor

Almanya’da yapılan bir araştırma, bu ülkede yaşayan Türklerin çoğunun Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) oy vermek istediğini ortaya koydu

Berlin’deki ”Data 4 U” adlı araştırma enstitüsü tarafından 3-8 Mart 2009 tarihleri arasında, 18 yaşından büyük ve yaklaşık üçte biri Alman vatandaşı olan toplam 2 bin 999 Türk arasında telefonla yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Almanya’da yaşayan Türklerin yüzde 55,5’i SPD’ye oy vermek istiyor.

Araştırmada Yeşiller Partisi’nin de Türklerin yüzde 23,3’ünün oyunu aldığı, buna karşın bugün seçim olması durumunda Birlik partilerinin (CDU/CSU) Türklerin yüzde 10,1’inin, Hür Demokrat Parti’nin de (FDP) sadece yüzde 0,9’unun oyunu alacağı belirtildi.

Almanya’da doğrudan başbakan seçilebilse Türklerin yüzde 25,1’inin Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’e oy vermek istediği, Özdemir’i yüzde 20,2’yle SPD’nin başbakan adayı olan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in ve yüzde 7,5 ile Birlik partilerinin başbakan adayı olan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in izlediği kaydedildi.

”Data 4 U” enstitüsünün yöneticilerinden Umut Karakaş, Özdemir’in Türkler arasında bu ölçüde desteklenmesinin, bir göçmenin Almanya’da neler yapabileceğini göstermesinden kaynaklandığını söyledi.

Araştırma enstitüsünün Alman yöneticisi Joachim Schulte de, çoğu Türk’ün, muhafazakar olmalarına rağmen tercihleriyle SPD ve Yeşiller partilerinin uyum sürecine sağladığı katkıları takdir ettiklerini gösterdiklerini ifade etti.

ha-ber.com (A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.