Türkiye’nin Tel Abyad’da Açtığı Okulda Ders Zili Çaldı

Türkiye’nin Tel Abyad’da Açtığı Okulda Ders Zili Çaldı

ABONE OL
21:33 - 02/12/2019 21:33
Türkiye’nin Tel Abyad’da Açtığı Okulda Ders Zili Çaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Barış Pınarı Harekatı sonrasında Suriye Milli Ordusu kontrolüne geçen Tel Abyad’a bağlı El Havl köyünün çatışmalardan zarar gören ilkokulu, Şanlıurfa Valiliği’nin tadilat çalışması sonucunda eğitime açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı kapsamında kontrolu Suriye Demokratik Güçleri’nden alınan Tel Abyad’ın yaklaşık 10 kilometre doğusundaki El Havl köyünün çatışmalardan zarar gören ilkokulunda ders zili çaldı. Şanlıurfa Valiliği ve Kuveyt İnsani Yardım Derneği ile Said İnsani Yardım Derneği’nin ortak tadilatı sonucunda, Barış Pınarı Müşrifet El Havi ilkokulu yeniden eğitime açıldı.

Çatışmalardan zarar gören elektrik tesisatı, iç ve dış cephesi baştan sona yenilenen ilkokulun altı sınıfında toplamda 115 öğrenciye, altı öğretmen eğitim verecek. İlkokulun açılış törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2’nci Ordu Komutanı Sait Yayla, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Emniyet Müdürü’nün yanı sıra çok sayıda öğrencinin ailesi katıldı. Okulun açılış kurdelesi öğrenciler ve aileleriyle birlikte protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılışın ardından sınıfları dolaşan protokol heyeti öğrencilere kek, bisküvi ve meyve suyu ikram etti.

Açılış programının ilk konuşmasını okulun öğrencisi Ammar El Halife yaptı. Törene gelenleri selamlayan El Halife, “Türkiye Cumhuriyeti devletine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Okulumuza tekrardan kavuştuk. Bu okulda alacağımız eğitimle aydınlık geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

“Bölgedeki diğer okulların tadilatlarını da yakın zamanda bitireceğiz”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de, temiz ve bereketli toprakların kirli insanlardan teröristlerden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahramanlığı ve Suriye Milli Ordusu desteğiyle kurtarıldığını söyledi. Erin, Tel Abyad ve Resulayn’da yaşayan insanların yarınlarından endişe duymayacakları bir yaşamı inşa etmek için uğraştıklarını kaydetti.

Erin, “Barış Pınarı Harekâtının amacı bu bölgeye barışı ve huzuru getirmektir. Bu bölgenin terörden temizlenmesidir. Harekâtla birlikte evinden yurdundan olan milyonlarca Suriyeli kardeşimizin memleketlerine tekrardan geri dönüşünü sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin bunun dışında herhangi bir gayesi ve amacı yoktur. Masum Suriye halkını bugün okul açılışı vesilesiyle bir araya geldiğimiz çocukları zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz. Hızlı bir şekilde tamiratı yapılan birazdan açılışını yapacağımız açılış sembolik olacaktır. Bölgedeki diğer okulların tadilatlarını da yakın zamanda bitireceğiz. Bu okulun bakımı ve onarımı TSK’nın yakın takibi ve valiliğimizin maddi desteğiyle sağlandı. Kuveyt İnsani Yardım Derneği ve Said insani Yardım Derneğine de yardımlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

“Sanki bir rüyadayım”

Okul öğrencilerinden Reyyan Havi, yetkililere teşekkür ederek “Türkiye’yi çok ve çok seviyorum çünkü yaşamamıza yardım etti. Bize bu okulu açtı. Okulumuzu düzelti ve daha güzel olmasına yardım etti. Sanki bir rüyadayım’’ dedi.

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş sonrası rejim askerlerinin çekilmesiyle birlikte muhalif grupların kontrolüne geçen Tel Abyad, daha sonra IŞİD’in bir süre sonra da YPG’nin kontroluna geçmişti. Kürt, Arap, Ermeni ve Türkmen nüfustan oluşan Tel Abyad’da, 2019 Ekim ayında Barış Pınarı Harekatı sonrası Suriye Milli Ordusu kontrolü sağladı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.