“Türkiye’nin Suriye’de Yeni Bir Harekatı Kabul Edilemez”

“Türkiye’nin Suriye’de Yeni Bir Harekatı Kabul Edilemez”

ABONE OL
22:45 - 23/08/2022 22:45
“Türkiye’nin Suriye’de Yeni Bir Harekatı Kabul Edilemez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de yeni bir askeri eylemin “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Reuters’a göre Lavrov, bu sözleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyona girişileceğine ilişkin söylemlerinden geri adım atmaya ikna etme amacıyla sarfetti.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad’la Moskova’da düzenlediği ortak basın toplantısında Lavrov, Rusya ve Suriye’nin “herhangi bir yeni askeri harekatı engellemek” amacıyla Türkiye’yle müzakere etmenin yollarını aradığını dile getirdi.

Lavrov, ”Esas olan, herhangi bir yeni askeri eylemde bulunulmasına izin vermemek, Suriye ve Türkiye arasında daha önce varolan ilişkiler çerçevesindeki siyasi ilkelere dayanan diplomatik kanallar aracılığıyla müzakere etmek” şeklinde konuştu.

Lavrov İsrail’in Suriye’ye füze saldırılarını kınadı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca, İsrail’in Suriye’ye düzenlediği füze saldırılarını kınadı. Lavrov’un bu konudaki açıklaması, geçmişte sıcak olan Rusya-İsrail ilişkilerindeki soğumaya işaret etti.

Suriye Dışişleri Bakanı Mekdad’la ortak basın toplantısında İsrail’in saldırılarına da değinen Lavrov, “İsrail saldırılarının Suriye topraklarını hedef alan tehlikeli uygulamalarını şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrov, “İsrail’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına saygılı olmasını talep ediyoruz ve her şeyden önce de Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesini istiyoruz” dedi.

İsrail, 14 Ağustos’ta Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat’ın memleketinin yakınına bir dizi füze saldırısı düzenlemişti. Bölgesel istihbarattan ve Suriye ordusundan kaynaklara göre İsrail’in füzelerle hedef aldığı bölge aynı zamanda Rusya’nın Suriye’nin Akdeniz kıyısında bulunan üslerine de yakın bir konumda yer alıyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Mekdad da Lavrov’a, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerine destek veren açıklamalarda bulundu.

İsrail, Moskova’nın Ukrayna’ya asker göndermesine karşı çıkmış, son aylarda Rusya ve İsrail arasındaki ikili gerginlikler tırmanmaya başlamıştı.

Lavrov’un, Mayıs ayında, Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu kaydeden bir açıklamada bulunması İsrail’de infiale yol açmış ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, eşine ender rastlanan bir tavırla İsrail’den özür dilemişti.

Öte yandan Rus yetkililer, İsrail’e göç etmeyi teşvik eden Sochnut adlı Yahudi örgütünün Rusya’daki şubesini hedef alan hukuki bir soruşturma açmıştı.

VOA tarafından geçilen “Türkiye’nin Suriye’de Yeni Bir Harekatı Kabul Edilemez” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye’nin Suriye’de Yeni Bir Harekatı Kabul Edilemez” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye’nin Suriye’de Yeni Bir Harekatı Kabul Edilemez” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.