Türkiye’nin pandemide turizm başarısı

Türkiye’nin pandemide turizm başarısı

ABONE OL
20:08 - 15/10/2020 20:08
Türkiye’nin pandemide turizm başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyada sosyal yaşamı ve ekonomileri çok olumsuz etkileyen pandemide Türkiye’nin turizmde dünyanın en büyük destinasyonu olarak kabul görmesinin Türk turizminin başarı olduğu belirtildi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, turizm sezonu sona ererken  değerlendirmelerde bulundu.

Pandeminin dünya ülkeleri sosyal yaşam ve ekonomilerini çok olumsuz etkilediğini, özellikle turizm sektörünün adeta kapandığını belirten Atmaca, Türkiye’nin böyle bir durumda deniz-kum-güneş üçlemesinde dünyanın en büyük destinasyonu olarak kalmasını Türk turizmi açısından büyük başarı olduğunu vurguladı.

Ekim ayının ikinci dönemi ve sezon sonuna gelmesine rağmen turizmin halen iyi gittiğini ifade eden Atmaca, şunları kaydetti.

‘’Şu anda durum sezon sonuna gelmemize rağmen iyi… Ancak önümüz karanlık. İngiltere’nin Türkiye hakkında aldığı kararlar bu pazarın kapanmasına yol açtı. 1 Haziran’dan itibaren İngiltere pazarı iyi gidiyordu. Ancak İngiltere’nin aldığı karantina kararı pazarın kapanmasına yol açtı. Ukrayna pazarı iyi gidiyor.’’

Turizmde sezon sonu olması nedeniyle otellerin yavaş yavaş kapanmaya başladığına dikkat çeken Ülkay Atmaca,  ‘’Sezonu uzatmak için cazip hale getirmeye çalışıyoruz’’ dedi.

Pandemi sürecinde eylül ayında Antalya’ya 1 milyon turist getirebilmenin büyük bir başarı olduğunu anlatan Atmaca, şöyle devam etti.

‘’Tüm dünya ülkelerini olumsuz etkileyen pandemi döneminde Dünya turizm sektörü kapalı iken Türkiye’ye turist getirmek turizm sektörünün başarısıdır. Türkiye’nin koronavirüs salgınına karı aldığı önlemlerle turist daha fazla güven duyduğu ülkemize geliyor. 4 ay önce sadece kargo uçaklarının dışında hiçbir uçağın inemediği havaalanlarına yurtdışından turist getirebilmek başarıdır. Haziran başına kadar Türkiye’de otellerin tamamı kapalıyken 1 Haziran’da ‘yeni normalleşme’ ile turizm sektöründe hareketlilik arttı.’’

Dünya’da en büyük destinasyon olarak kalabilmenin de büyük başarı olduğunu anlatan Atmaca, ‘’Ama 2020 turizminde  konuluşulması gereken ne gelen turist sayısındaki başarı ne de kişi başı gelir olmalı. Böyle bir dönemde turizm yapabilmek başarıdır’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.