DOLAR

32,4892

-0.06%
EURO

34,9061

-0.29%
ALTIN(gr)

2.446,25

0,43%
BİST 100

9884.78

0,43%
Türkiye’nin geleceği çok açık yeter ki siyasiler konuşmasın ve karışmasın

Türkiye’nin geleceği çok açık yeter ki siyasiler konuşmasın ve karışmasın

ABONE OL
08:58 - 25/11/2021 08:58
Türkiye’nin geleceği çok açık yeter ki siyasiler konuşmasın ve karışmasın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, iklim değişikliği konusunda hem kamunun hem de özel sektörün farkındalık yaratmak yerine daha radikal hedeflerin ortaya konulması gerektiğini belirterek, ‘’Türkiye’nin özel sektörüne güvenin. Türkiye’nin geleceği çok açık. Ama siyasiler konuşmasın ve bize karışmasınlar’’ dedi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda, İş Dünyasının Dönüştürücü Gündemi: İklim ve Sürdürülebilirlik konusu ele alındı.

Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele’nin yaptığı toplantıda Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ile ANSİAD Başkanı Akın Akıncı sürdürülebilirlik konusunda görüşlerini paylaştı.

Çele, döviz kurlarındaki aşırı yükselme nedeniyle Türkiye’de dolar krizinin iklim krizinin önüne geçtiğini söyledi.

Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü döviz kurlarında özellikle dolar artışının nereye varacağını konusunda öngörüsü olmadığını kaydetti. 40 yıllık çalışma hayatından kesitler anlatan Dördüncü, şirketlerin farkındalık, sürdürülebilirlik ve profesyonellik anlayışından paydaş ekonomiye geçtiğini kaydetti.

Şirketlerin kültür yapısının değişmeye başladığını ifade eden Dördüncü, şirketlerin mevcut durularıyla devam etmesi halinde gelecekte var olamayacağını savundu. Paydaş ekonomi ile insanları, çalışanları ve müşterileri ile toplumsal sürdürülebilirliğin ön plana çıktığını anlatan Ahmet Cemal Dördüncü, şirketlerde iklim değişikliği ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığı konularında artık farkındalık yaratma yerine aksiyon yapma zamanı geldiğine dikkat çekti.

Dördüncü, şöyle konuştu:

‘’Gelecek kuşaklara iyi bir doğa ve çevre bırakmak, güzel bir gelecek için radikal samimi aksiyonlar yapmak lazım. Halen bazı şeylerin ucundan tutuyor gibi yapıyoruz. Radikal önlemlere ihtiyacımız var. Sıcaklığın 1,5 derecede tutulması konusunda iyimser değilim. Sıcaklık artarsa nelerin yaşanacağını düşünmek bile istemiyorum.’’

Global Compact Türkiye hakkında da bilgi veren Dördüncü, bu aksiyon değişikliğini kamunun tek başına yapacağı bir hareket olmadığını belirtti. Türkiye’de Global Compact olarak aralarında üniversitelerin, STK’ların, bilim insanlarının da olduğu 242 imzacı bulunduğunu anımsatan Dördüncü, şöyle devam etti.

‘’Bu konuda Balkanlarda, Ortadoğu’da en büyük ağa sahibiz. KOBİ’lere su ayak izi, karbon ayak izi gibi ölçümlemelerde destek oluyoruz. Yol gösteriyoruz. Koç Grubu 2030’da sıfır karbon garantisi verdi. İşte özel sektör ve KOBİ’lerde bu taahhütlerde şeffaf olmalı. Global Compact radikal değişikliklere yol gösterecek, genç, parlak gençlere inovasyon desteği sunuyor.’’

Türk özel sektörüne güvenin

Her kuşaktan çok farklı bir Z kuşağının geldiğini ifade eden Ahmet Cemal Dördüncü, bu süreçte gençlerin çalıştıkları şirketin itibarına baktığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Bu gençler o şirketin toplumsal itibarı yoksa şirkette çalışmıyor. Bizim kuşaklar önce iş bulup öyle ayrılırdı. Z kuşağı ona bakmıyor. (Bu şirketin imajını beğenmedim) diyerek çekip gidiyor. Z kuşağı gümbür gümbür geliyor.

Türkiye’nim özel sektörüne güvenin. Türkiye’nin geleceği çok açık. Ama siyasiler konuşmasınlar ve bize karışmasınlar. Türk iş insanının potansiyeli çok fazla.  Neler yaşamadık ki, her 10-15 yılda askeri darbeler yaşadık. Halen ayaktayız. İşimiz kolay değil. Yeter ki inanalım.’’

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı da iş dünyası olarak iklim değişikliğinde farkındalık yaratmak ve şirketleri buna hazırlamak için Çevre Çalışmaması kurarak üyelerini bilgilendirdiklerini söyledi.

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.