TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU

TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU

ABONE OL
15:14 - 26/05/2024 15:14
TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan Kurtuluş Savaşı Emperyalizmin ilk yenilgisiydi.

Sanayide, eğitimde tarımda yapılan devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti mazlum ülkelere örnek bir ülke olması ile emperyalizmin korkulu rüyası olmuştu.
İşgalcilerin desteğiyle Kurtuluş Savaşı sürecinde ve sonrasında işbirlikçi hainlerin ve şeyhlerin, tarikatların çıkardığı isyanlara rağmen savaş kazanılmış, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu
Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti her alanda çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarma süreci başlatılmıştı.
Bir Pazar Savaşı olan 2. Dünya Savaşında Türkiye savaşa girmeyerek hem insanlarını ölmekten hem de ülkeyi parçalanmaktan kurtarmıştı.
Emperyalizm, sömürüsüne engel olan Laik Türkiye Cumhuriyetini savaşlarla yıkamayacağını anlayınca içeride destekleyeceği İşbirlikçilerin katkısını aramaya başladı.

1950-1960 Menderes hükümetiyle, TSK içinde bulduğu komutanlarla 12 Mart’ta, 12 Eylül Kenan Evren darbesiyle de istediği karşı devrimi İstanbul Belediye Başkanlığı döneminden beri ilişkide olduğu Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AKP ile yapma planını uygulamaya koydu.

Evren döneminde yapılan seçim yasasında en çok oyu alan partinin tek başına iktidar olma haksızlığının giderilmesine karşı çıkarak; ‘’bu yasayla bir kez de biz iktidar olalım’’ diyen Deniz Baykal sayesinde AKP yüzde 35 oranında aldığı oylarla meclis çoğunluğunun 65 karşılığı milletvekili ile tek başına iktidar olmuştu.(*1)

Sonradan ortaya çıktı ki; Beyaz Sarayda yapılan pazarlık sonucu AKP iktidar, siyaset yasağı Deniz Baykal’ın desteği kaldırılmasıyla Başbakanlık yolu açılacak, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den sonra Deniz Baykal Cumhurbaşkanı olacaktı.

AKP iktidarının tek destekçisi Baykal değildi.
12 Eylül Darbesinden beri ayrıcalıklı olan Devlet Bahçeli’de ABD projesinde yer almıştı (**2)

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ün seçilmesi tıkanmışken Bahçeli’nin meclise girerek Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamıştı.

Bahçeli üstlendiği görevi yerine getirirken Erdoğan’la karşılıklı hakaretlere varan tartışmaları aslında
Önceden yazılan projenin halkı aldatma parçasıydı.

Kılıçdaroğlu’nu Laik Cumhuriyeti yıkmak için Mısır’da üstlenen birini Cumhurbaşkanı adayı göstermeye ikna etmesiyle ABD Projesi Erdoğan’ı kurtarmak içindi.

Bu projenin diğer elemanı İmamlık sınavını bile veremeyen Fetullah Gülen 28 Şubat’ta Laik Cumhuriyeti gençlerden sonra yasal görevli Atatürk’ün Askerlerinin Laik Cumhuriyetten yana tavır koymasıyla ABD’de korumaya alınmıştı.

Erdoğan, iktidara gelmişti ama yanında devleti yönetecek nitelikte kadroları yoktu.

Fetullah Gülen’in okullarından mezun olmuş; TSK içerisinde er’den çok üst düzey komutan müritleri yanında her meslekte eğitimli müritleri ile ülkede karşı devrim için AKP ile birlikte yürüdüler.
Erdoğan’la birlikte ABD karşıtı Müslümanları birbirini katletme projesi ile Irak’ta Saddam Hüseyin’i Libya’da Kaddafi’yi katlettirdiler, Suriye’de Kardeş Esad’ı Hain Esed’e çevirttirdiler.

Birlikte mezardaki ölüleri bile ihanet oylamasına çağırdılar!
Bahçeli zehir zemberek hakaretlerini yalayıp yutma becerisini yine göstererek:
Erdoğan Anayasa’ya uymuyorsa, biz Anayasayı ona uyarlayalım!‘’ Derken özel aşkını itiraf ediyordu.

AKP yöneticilerinin: ‘’Bu Hasret bitsin gel Hocafendi’’ yalvarışları 15 Temmuz’da Hain FETÖ olunca başka yoldaş arayışına koyuldular.

MHP’nin oyları yetmeyince Laik Türkiye düşmanı Suudi Arap hayranı subay ve generallerin Türkiye’nin dilini ve Anayasasını Arapça yapacak SADAT bile Bahçeli’nin Erdoğan aşkını köreltemedi.

Zaman oldu Suudi Arabistan sevgisi yetmeyince Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ve korumalarını öldüren Anayasanın Kürtçe olmasını savunan şeriatçı Hizbullah’ın siyasi öncüsü HÜDA-PAR bile Bahçeli’nin kılını bile kıbırtmadı
.
O da yetmedi Ulusalcı Hulki Cevizoğlu (***3), Ecevit’i mezarında ters döndüren DSP Başkanı Önder Aksakal, Bahçeli’nin fırlatıp attığı Sinan Ogan milletvekili olabilmek için ABD projesi olmayı seçtiler.

Dün Osmanlı için Beka Sorunu: Vahdettin, Damat Ferit, Mustafa Sabriler-İngiliz-Fransız-ABD Mandacıları o dönemin Beka sorunlarıydı,
Onlar efendileriyle geldikleri gibi gittiler

Bugün Erdoğan-Bahçeli-Ali Erbaş ve Proje düşkünleri gibi Baka Sorunları
İnanın onlarda gidecekler
Bu kez halkımızın oylarıyla
Geldikleri gibi gidecekler!

YILDIZ AKALIN

(* 1)Daha önceleri iktidarda olan Ecevit (DSP) ve Bahçeli’nin (MHP) iktidarı Bahçeli’nin katıldığı Erciyes Ülkü Ocakları Festivalinde Bahçeli’ye gelen meçhul telefon ile Festivalini yarıda bırakarak Ankara’ya dönerek ‘’erken seçim’’ dayatmasıyla 57. Hükümet dağılmıştı.

(**2) 12 Eylül Evren dönemindeki sıkıyönetim sürecinde Bahçeli’ye ait takside ülkücülerin kullandığı arabadan silahlar yakalanmasına rağmen Bahçeli sorgulanmamıştı.

(***3) Ulusalcılıktan ABD Projesine atlayan Hulki Cevizoğlu: ‘’Atatürk bile gelse Erdoğan kadar oy alamaz’’ Bile demişti.,

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.