‘Türkiye´nin başarılarını hep birlikte daha iyi anlatmamız lazım!’

‘Türkiye´nin başarılarını hep birlikte daha iyi anlatmamız lazım!’

ABONE OL
15:52 - 06/12/2021 15:52
‘Türkiye´nin başarılarını hep birlikte daha iyi anlatmamız lazım!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Antalya-Lara´da düzenlenen 11nci „Uluslararası Resort Turizm Kongresi“ verdiği Keynote demecinde Türkiye´nin pandemi sürecinde gösterdiği olağanüstü iyi performansı ve bunun sayesinde kazandığı mevkiinin altını çizen QTA sözcüsü Thomas Bösl, aynı zamanda da Türkiye´de bulunan oteller ile Almanca konuşulan ülkelerdeki seyahat acentalarının aradındaki iletişimin hızlandırılıp yoğunlaştırılmasını istedi ve bunun Türkiye için krizde artan rekabette sunduğu yüksek kaliteye uyan iyi fiyatlar elde edilmesi için faydalı olacağını ileri sürdü.

Geçen hafta başta Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olan herkes 11nci Uluslarası Resort Turizm Kongresi´nde boy gösterdi. Buna ayrıca uluslararası arenada etkisi büyük olan SunExpress CEO´su Max Kownatzki, FTI Grubu CEO´su Ralph Schiller, Boston Consulting Grubu´ndan Gabriele Ferrie ve tabii ki QTA´nın sözcüsü ve rtk Seyahat Acentası Birliği´nin Genel Müdürü Thomas Bösl de katıldı.

Verdiği keynote demecinde Korona pandemisininn Alman seyahat acentalarına gösterdiği etkiyi kısaca ve doyurucu bir şekilde anlattan Thomas Bösl, Alman seyahat acentalarının krizi özellikle Alman devleti tarafından verilen maddi desteklerinden dolayı az bir kayıpla atlatabildiğini vurguladı. Thomas Bösl´in sağlam kaynaklara dayanan tahminlerine göre iyi durumda olan seyahat acentaları önümüzdeki yıl için tahmin edilen 2019 yılındaki verilerinin yüzde seksenini rahatlıkla omuzlayabileceklerini söyledi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy´un daha önce verdiği demece değinerek de konuşan Bösl, Türkiye´deki meslektaşları ile birlikte hem İstanbul´un hem de Ege Bölgesi´nin turizminin ağırlık kazanması için caba vermeye hazrır olduğunu belirtti. Bösl aynı zamanda da Türkiye´deki otellerin ve bakanlığın bu konudaki başarılı çalışmalarının önemini hatırlattı.

11. Uluslararası Resort Turizm Kongresi için Alman seyahat acentalerı arasında yaptırdığı özel anketin sonuçlarını da tanıtan Thomas Bösl, bu bağlamda ortaya çıkan bilgi akışı konusuna değindi ve bunun hem Türkiye´deki otel ve destinasyonlar tarafından, hem de Almanca konuşan ülkelerde faaliyet gösteren seyahat acentaları tarafından hızlandırılıp yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye´nin pandemi önlemleri konusundaki tartışılmaz büyük başarılarının Almanca konuşulan ülkelerde ne yazık ki hak ettikleri kadar tanınmadığını vurgulayan Thomas Bösl, o bölgelerde faaliyette bulunan seyahat acentalarının bu konuda bilgi aldıklarını, fakat bu bilginin henüz yeterli olmadığını masaya yatırdı.

Piyasalara turizm ürünü sunan herkesin özellikle pandeminin sonunda rakiplerine fark atması gerektiği için Türkiye´den Almanca konuşan ülkelere yönelik olan bilgi artışının artmasıyla birlikte kültür gezisi, lifestyle ve sağlıklı ve lezziz yemekler gibi unsurların da müşterilerin elde edeceği artı değerler olarak ön plana çıkarılması gerektiğini anlatan Bösl, bunu hep birlikte başarılacağını söyledi.

Son dönemde gerçekleştigi dijital dönüşümün ve QTA´nın elinde bulunan milyonlarca müşteri verilerinin de sağladığı olanakların sayesinde bundan böyle müşterilerine kişiye özel tatiller sunabildiklerini anlatan Bösl, bunun da pandemiden sonra daha iyi ve daha güvenli tatiller için de daha yüksek fiyatlar istemek için iyi bir fırsat olduğunu ekledi.

Demecini yeni Alman hükümetinin sürdürülebilirlik ve iklimin korunması gibi konulara büyük önem vereceğine değinerek son veren Bösl, iyimser bir öngörümü vermeyi de ihmal etmedi ve „Uzun yıllar boyunca Türkiye´nin yakın arkadası olan bir kişi olarak özellikle Antalya ve Akdeniz Bölgesi´nde altyapı konusunda yapılan son derece başarılı çalışmaların farkındayım. O yüzden karşımıza çıkan yeni fırsatları hep birlikte en iyi şekilde değerlendirebileceğimizden eminim ve böylece müşterilerimize Antalya´yı yeni artı değerlerinin sayesinde de daha iyi bir şekilde sunabileceğimizden ve bunu yaparken de daha sabit fiyatlar da isteyebileceğimizden eminim“ diye konuştu.

Tourexpi şirketinin sahibi ve Türkiye turizminin duayeni Hüseyin Baraner, Türkiye´deki otellerin Almanca konuşan ülkelerde bulunan seyahat acentaları ile sıkı bir işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını vurgulayarak „Otellerimiz, pandemiden sonra dijital dönüşüm temelinde ortaya çıkacak yeni fikirler ve yeni konseptler için son derece açıktır. Otelicilerimiz yurtdışındaki seyahat acentalarının ilk rezervasyondan başlayarak misafirlerinin eve dönüşünden sonra bile devam eden cabaları ile tüm tatil sürecinin başarılı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesinde oynadıkları rolünün farkındalar“ dedi. (Tourexpi) Resim: © Tourexpi

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.