*** ”Türkiyemspor örnek kulüp”

*** ”Türkiyemspor örnek kulüp”

ABONE OL
18:46 - 28/05/2009 18:46
*** ”Türkiyemspor örnek kulüp”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

”Türkiyemspor örnek kulüp”

Almanya İçişleri Bakanlığı Spor Dairesi Müdürü Rüdiger Kass, Berlin Türkiyemspor’un yöneticilerini bakanlıkta kabul etti

Kass, Türkiyemspor 2. Başkanı Uwe Leuschner, genel sekreter Klaus Grandau, pazarlama sorumlusu Robert Schaddach ve kulübün basın sözcüsü Susam Dündar-Işık ile yaptığı yaklaşık 1,5 saatlik görüşmeden sonra, ”Umarım diğer kulüplerde de çok sayıda bayan ve göçmen olur. Türkiyemspor’un bu konuda örnek kulüp olduğu bir gerçektir” dedi.


Sporun her zaman ortak bir dili olduğunu, çocukları da sokaklardan uzaklaştırarak güzel şeyler yapmalarını sağladığını ifade eden Kass, ”Takım çalışması, dayanışma ve birlikte yaşam… Türkiyemspor da bunu 30 yıldan fazla bir süreden bu yana çok iyi yapıyor” diye konuştu.


Uwe Leuschner de takımlarında 25 ayrı milletten insanların oynadığını ve uyumu canlı bir şekilde yaşadıklarını belirterek, ancak Chemnitz ve Halle kentlerinde oynadıkları karşılaşmalarda aşırı sağcıların yaptıkları bazı hakaretlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Klaus Grandau ise oyuncuların ailelerini de faaliyetlerine kattıklarını ve 4 kız takımına sahip olduklarını, ancak aşırı sağcı söylemlere karşı önlemler alınması gerektiğini ifade etti.


Susam Dündar-Işık, Türkiyemspor’un 30 yıl önce göçmenler tarafından kurulduğunu, ancak günümüzde bir Alman ve Avrupa takımı haline geldiğini belirterek, takım oyuncularının yüzde 66’sının Alman olduğunu, yabancılar arasında Türkiye, ABD, Çin ve Meksika’dan oyuncuların bulunduğunu söyledi.


Dündar-Işık, Friedrichshain-Kreuzberg belediyesinin kendilerine tahsis edileceği vaadinde bulunduğu bir antrenman sahasını daha sonra geri alma kararını ise anlayamadıklarını kaydetti.

(A.A) Evren AYDEMİR

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.