Türkiyeli Göçmen Kuşaklar Arasındaki Etkileşim ele alındı

Türkiyeli Göçmen Kuşaklar Arasındaki Etkileşim ele alındı

ABONE OL
13:46 - 08/08/2019 13:46
Türkiyeli Göçmen Kuşaklar Arasındaki Etkileşim ele alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AKEBI adına sanatçı Ezgi Kılınçaslan’ın yönettiği toplantıya Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu/TBB sözcüsü, Safter Çınar, akademisyen Zeynep Türkyılmaz ve araştırmacı/akademisyen Yener Bayramoğlu katıldılar.


 
Toplantıda Almanya’da uzun zamandır yaşayan Türkiyeli toplumun ve son birkaç senede Almanya’ya göçen Türkiyelilerin birbirlerine bakış açısı açıları, birinci kuşak ve ikinci kuşak Türkiyeli göçmenlerin farklı bakış açıları, artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile Türkiye’de artan politik gerilimin etkileri işlendi.


 
Eski sendikacı Safter Çınar Almanya’ya göçün “işçi göçü, aile birleşimi ve politik göç aşamalarını anlattı ve Almanya’da oldukça geç gerçekleşsen örgütlenmenin hak arama mücadelesini de geç başlattığına dikkati geçti ve kuşaklar arası ve politik farklılıkların hak aramada engel olmaması gereğinin altını çizdi.


 
Yener Bayramoğlu Almanya’ya göç eden LSBTi kişilerin her türlü dünya görüşünü bir yana bırakarak kısa sürede örgütlendiklerini (GLA DT adlı dernek) ve çoğunluk toplumu kuruluşları ile birlikte eşit haklar mücadelesine katıldıklarını belirtti.


 
Zeynep Türkyılmaz ise toplumdaki farklılıkların kuşaklar arasında olmaktan çok kişilerin sınıfsal yapısından ve etnik kimliklerinden oluştuğunu belirtti. Bu bağlamda bazen yeni gelenlerin eskileri küçümsediklerinin altını çizdi.
 

Yoğun bir ilgi gören toplantıda söz alan izleyiciler Türkiye’den gerçekleşen göç hareketinde kadınların konumuna ve yaşadıkları ek zorluklara, tanımı yapılmamış “uyum” ideolojisine v e tüm zorluklara karşın toplumun her alanında elde edilen başarılara değindiler.
 
ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.