Türkiye’den Yunanistan’a Göçmen Suçlaması

Türkiye’den Yunanistan’a Göçmen Suçlaması

ABONE OL
21:22 - 25/07/2022 21:22
Türkiye’den Yunanistan’a Göçmen Suçlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, Yunanistan’ı göçmenleri taşıyan bir botu Yunan karasularından çıkartarak Türk karasularına geri itmekle suçladı.

Milli Savunma Bakanlığı olayın Pazar günü Yunanistan’ın Rodos Adası yakınlarında meydana geldiğini bildirdi ve sosyal medyada insansız hava aracı (İHA) ile çekilen görüntüleri yayınladı.

Milli Savunma bakanlığı Twitter’dan görüntüleriyle birlikte paylaştığı mesajda ”Yunanistan Sahil Güvenlik Botu tarafından içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun, 24 Temmuz 2022 tarihinde Rodos Adası yönünden getirilerek Bozburun/Marmaris güneyinde Türk kara sularına itildiği Deniz Kuvvetlerimize ait İHA ile tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı bir diğer mesajla Durumun Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildiğini ve düzensiz göçmenlerin Sahil Güvenlik unsurları tarafından kurtarıldığını kaydetti.

Yunan sahil güvenliği ise henüz konuyla ilgili yorum yapmadı.

Reuters haber ajansı görüntülerin gerçekliğini henüz doğrulayamadıklarını bildirdi.

Görüntülerde bir teknenin lastik bir bota ip bağlayarak botu çektiği, daha sonra serbest bırakarak uzaklaştığı görülüyor.

Teknede kaç kişinin olduğu ise görüntülerden net anlaşılmıyor.

Yunanistan, insan hakları grupları ve BM mülteciler dairesinin göçmenleri Yunan karasularından çıkardığı iddialarını reddediyor ve denizdeki teknelere sınırlarını korumak için müdahale ettiğini söylüyor.

Yunanistan 2015 ve 2016’da Avrupa’da yaşanan göçmen krizinin cephe hattı durumundaydı. O dönemde Suriye, Irak ve Afganistan’da savaştan kaçan milyonlarca mültecinin çoğu Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmişti. O zamandan bu yana Avrupa’ya ulaşan mülteci sayısı oldukça düştü.

Her ikisi de NATO üyesi ve geçmişten beri rakip olan Yunanistan ve Türkiye’nin ilişkileri uzun süredir devam eden karasuları tartışmaları ve göçmen sorunu nedeniyle gergin.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den Yunanistan’a Göçmen Suçlaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den Yunanistan’a Göçmen Suçlaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den Yunanistan’a Göçmen Suçlaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.