Türkiye’den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki

Türkiye’den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki

ABONE OL
10:54 - 22/10/2020 10:54
Türkiye’den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi liderlerinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde biraraya geldikten sonra yaptıkları ortak açıklamalara Türk Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık üçlünün görüşmesinin ardından açıklamalarda dile getirilen iddiaları mesnetsiz olarak niteledi.

Açıklamada “Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen Mısır-Yunanistan-GKRY zirvesi sonunda yayımlanan ve bu üçlünün önceki toplantılarından da artık alışılageldiği üzere, ülkemize karşı mesnetsiz itham ve iddialar içeren bildiriyi bütünüyle reddediyoruz. “Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve işbirliğini desteklemek” amacını taşıdığı öne sürülen bu üçlü oluşum tarafından yayımlanan bildirilerin her seferinde ülkemizi hedef alması, bu ülkelerin asıl niyetlerini ortaya koymaktadır. Doğu Akdeniz’de gerçek işbirliği, ancak içinde Kıbrıs Türklerinin de olacağı, tüm kıyıdaş ülkeleri içine alan kapsayıcı bir yaklaşımla sağlanabilir. Bölgedeki sorunları yaratan ülkeler, maksimalist ve düşmanca politikalarını değiştirmedikçe sorunların çözümü olamazlar. Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarımızı hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edeceğiz” denildi.

Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ve Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği ileri sürüldü.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’yi, Suriye’den Libya’ya, Somali’den Kıbrıs’a, Ege’den Kafkasya’ya kadar tüm bölgelerde emperyal fanteziler içerisinde olmakla itham etti. Yunanistan Başbakanı bu görüşün diğer liderler tarafında da paylaşıldığını söyledi.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.