Türkiye’den Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin tepkiler

Türkiye’den Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin tepkiler

ABONE OL
09:53 - 18/10/2023 09:53
Türkiye’den Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin tepkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Gazze’deki bir hastaneye yönelik dünkü saldırının ardından Türkiye’deki siyasetçilerden İsrail’e yönelik sert tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye” çağırdı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, “Sivil yerleşim yerlerini hedef almaya aralıksız devam eden vahşi Siyonizm, Gazze’de bir hastaneye düzenlediği saldırıda yüzlerce masum insanı katletti” dedi.

Türkiye’nin “Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü insani, ahlaki temelden uzak, barbarca saldırıların karşısında olmaya devam edeceğini” vurgulayan Kurtulmuş, tüm dünyayı yaşananlara sessiz kalmamaya çağırdı.

“Bunun adı cinayettir, katliamdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan, “Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İsrail’in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaşın, artık bir savaş olmaktan çıktığını ve Netanyahu’nun terörü haline geldiğini yazarak, “Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu; bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, hastane saldırısının savaş suçu olduğunu kaydederek, “Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır. Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir” diye yazdı.

Türkiye İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada ise, “Gazze’de içinde yüzlerce yaralı bulunan bir hastaneyi bombalayan İsrail’i kınıyoruz, bir savaş suçu anlamına gelen bu saldırıyı lanetliyoruz! Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre bu saldırı sonucunda 800’ün üzerinde insan hayatını kaybetti. Bu bir sivil katliamıdır ve İsrail’in savaş suçları listesine eklenmiştir. Sivillere dönük saldırılar derhal durdurulmalı, barış tesis edilmelidir. Filistin toprakları üzerindeki işgale, Filistin halkına karşı katliama ve soykırıma sessiz kalmayacağız!” denildi.

Gazze’deki hastane saldırısının ardından dün akşam Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki birçok şehirde İsrail karşıtı protesto gösterileri düzenlenmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bugün ise, İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar sonucu hayatını kaybedenler için öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.

El Ehli el Arabi hastanesine yönelik saldırının ardından taraflar birbirini suçladı. İsrail, en az 500 kişinin öldüğü saldırıyı Filistinli İslami Cihad grubunun yaptığını iddia ederken, Filistinli yetkililer saldırıyı İsrail’in yaptığını savundu.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin tepkiler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin tepkiler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin tepkiler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.