Türkiye'de yaşayan Afrikalılar TBB`yi  ziyaret etti

Türkiye'de yaşayan Afrikalılar TBB`yi  ziyaret etti

ABONE OL
23:09 - 08/08/2019 23:09
Türkiye'de yaşayan Afrikalılar TBB`yi  ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yapılan görüşmede TBB Sözcüsü Ayşe Demir, konuşmasında ziyaretçilere TBB’nin çalışmaları hakkında açıklamalar da bulunarak şöyle dedi:

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu olarak Türkiye’deki siyaset konularıyla ilgile görüşmelerde bulunmuyoruz. Berlin’deki partilerle de eşit mesafede bulunarak, eşit haklar talep ediyoruz. Berlin’de göçmenlikle ilgili olan konularda partilere değişik taleplerde katkı sağlıyoruz. Örneğin Berlin hükümetinde bir yasa çıkarılacağında siyasetçilerle görüşüyor isteklerimizi projelerimizi bildirdiğimizde taleplerimiz göz önünde bulunduruluyor. Şu anda dokuz proje üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrımcılık gören insanlar bize geliyor.

Örneğin Bir Alman ev sahibi iki yabancı kökenlinin ev kirasını yükselttiğini diğer kiracıların kirasını yükselmediğini öğrendiğimizde avukat aracılığıyla destek vererek hem kirayı düşürdük hem de tazminat aldık. NSU saldırılarını her yıl protestolarla kınıyoruz. Burada faaliyet gösteren dernek ve sivil toplum kuruluşlarını destekliyoruz. Ayrıca bunların dışında gönüllü avukatlar kanalıyla kira hukuku, tüketici hakları, yabancı diplomaların tanınması, gençlerin stajyerlik konularını takip ediyoruz.”

Okullarda internet kullanımı konusunda gençleri bilgilendirmelerde bulunduklarını dile getiren Demir, bu yıl içerisinde hayata geçirdiğimiz çok önemli konulardan birisi olan “Kayıtsız şartsız benim çocuğum” projesiyle eşcinsel çocukların ailelerine ulaşarak, aileleri  güçlendirip, katkı sağladıklarını “işaret etti.

Afrikalılar-Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin Başkanı Şakir Doğuluer, TBB’nin gösterdiği yakın ve sıcak ilişkisinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, Afrikalılar ARFO Türkler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği hakkındaki açıklamalarını şöyle dile getirdi:

“Osmanlı İmparatorluğu ağırlıklı19. Yüzyılın ikinci yarısında köle ticareti yoluyla Anadolu’ya getirilen Afrikalıların çocukları ve torunları bu kişilerin önemli bir bölümü azat edildikten sonra Ege ve Akdeniz bölgesine yerleştirilerek tarım alanında çalışmış ve köyler oluşturmuşlar. Gerek Osmanlı gerekse Cumhuriyet döneminde Afrika’dan gelenlerde bulunmaktadır. İzmir Torbalı çevresindeki köylere daha sonra Balıkesir, Ayvalık, Aydın, Söke, Muğla, Milas, Bafa Dalaman daha sonra Antalya’nın birçok bölgesine de yerleşmiş olanlar çoğunun kökenleri ve sayıları da bilinmiyor. Atalarından uzaklaşan Afro Türkleri büyük bir bölümü asimile olmuş çoğu kendini Türk olarak tanımlarken dilin, geleneğini ve hatta kökenlerini dahi bilmiyor. Ülkedeki birçok etnik farklı gruplar gibi Afro-Türkleri de geçmişlerini araştırmaya başlamışlar. Yaşadıkları yörelerde renklerinden ayrımcılık adına çok az sorunlar yaşadıklarını ama esas dertlerinin bilinmemek olduğunu, Afrika kökenli olsalar da Türk ve Müslüman olduklarını ve biz devletten hiçbir şey talep etmiyoruz. Biz sadece kim olduğumuzu, nereden geldiğimizin ve soyumuzu araştırmak istiyoruz.”

Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Doğuluer, Av. Orhan Çetinbilek, Beyhan Türkkollu, Özge Aşık, Ahmet Doğu ve Harun Cici TBB ziyaretine katıldılar.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.