Türkiye'de Yargılanan Avusturyalı Gazeteci Beraat Etti

Türkiye'de Yargılanan Avusturyalı Gazeteci Beraat Etti

ABONE OL
15:06 - 12/09/2019 15:06
Türkiye'de Yargılanan Avusturyalı Gazeteci Beraat Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrencisi ve gazeteci Max Zirngast hakkında mahkeme beraat kararı verdi. Avusturya vatandaşı Zirngast hakkında terör suçlamasıyla dava açılmış ve seyahat yasağı çıkarılmıştı.

Max Zirngast, aşırı solcu Re:volt adlı online dergide kaleme aldığı yazılar ve katıldığı bazı eylemler nedeniyle “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 11 Eylül 2018 tarihinde gözaltına alınmış ardından tutuklanmış ve Sincan Cezaevi’ne gönderilmişti. Geçen yıl Aralık ayında şartlı tahliyesine karar verilen Zirngast hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti.

Zirngast tutuklandığında dönemin Avusturya Başbakanı da Ankara’dan tutuklamayla ilgili açıklama talep etmişti.

Zirngast’ın, bugün Ankara 26’incı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında mahkeme yeterli delil olmadığı gerekçesiyle Zirngast’ın beraatine karar verdi. Aynı davada Zirngast’la birlikte yargılanan 3 kişi hakkında daha mahkeme benzer şekilde beraat kararı verdi.

Max Zirngast’ın avukatı Murat Yılmaz’ın Zirngast’ın yasal olmayan hiçbir örgüte üye olmadığını ama bunu, bir türlü savcıya anlatamadıklarını söyledi.

Zirngast da hakkında verilen kararın olumlu olduğunu ancak Türkiye’de hala birçok kişinin siyasi suçlar nedeniyle hapiste olduğunu söyledi.

Kararın ardından bir açıklama yapan Avusturya Gazeteciler Birliği de karardan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Birlik açıklamasında uluslararası baskının bu kararın alınmasını sağladığını dile getirdi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.