Türkiye ve Yunanistan’a Mültecileri Tahliye Etme Çağrısı

Türkiye ve Yunanistan’a Mültecileri Tahliye Etme Çağrısı

ABONE OL
16:35 - 15/08/2022 16:35
Türkiye ve Yunanistan’a Mültecileri Tahliye Etme Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), Yunanistan ile Türkiye sınırındaki Meriç nehrinde bir adacıkta mahsur kaldığını duyurduğu 39 Suriyeli mültecinin derhal tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Adacığın Yunanistan toprakları dışında olduğunu söyleyen Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitaraçi, Yunan yetkililerin burada herhangi bir kişi tespit etmediğini söyledi.

Mitaraçi ayrıca, Atina’nın konuyla ilgili Türk makamlarını uyardığını kaydetti.

Mitaraçi dün Twitter’da yaptığı açıklamada, “Adacıkta uygun teknik araçlarla tekrarlanan aramalar yaptık ve herhangi bir insan varlığı tespit etmedik. Burasının Yunan toprakları dışında bir nokta olduğu teyit edildi; bu yüzden derhal Türk makamlarına haber verdik” dedi.

Ankara’dan ise henüz açıklama yok. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili Reuters haber ajansının yorum talebini geri çevirdi.

IRC Yunanistan Direktörü Dimitra Kalogeropulu, “Her iki taraftaki sorumlu makamları bu insanlara yardımı kolaylaştırmaya, onları bu adacıktan güvenli bir yere tahliye etmeye ve sığınma prosedürlerine adil ve tam erişimlerini sağlamaya çağırıyoruz” dedi.

IRC, adacıkta kritik durumda olan ve tıbbi yardıma erişimi olmayan dokuz yaşında bir kız olduğunu da bildirdi.

IRC’nin açıklamasında, hasta çocuğun beş yaşındaki kız kardeşinin akrep sokması sonucu öldüğünü ve mültecilerin Yunanistan anakarasına ulaşmaya çalıştıklarını ancak geri itildiklerini söyleyen haberlere de yer verildi.

Kalogeropulu, “Meriç sınırında yaşanan bu son durum, Avrupa’nın dört bir yanındaki sınırlarda yaşandığını bildiğimiz geri itmelerin vahşetini gözler önüne seriyor” dedi.

Yunan makamları bu bilgilerin hiçbirini doğrulamadı. Atina, mültecileri veya göçmenleri sınır noktalarından püskürttüğünü defalarca reddetti.

VOA tarafından geçilen Türkiye ve Yunanistan’a Mültecileri Tahliye Etme Çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye ve Yunanistan’a Mültecileri Tahliye Etme Çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye ve Yunanistan’a Mültecileri Tahliye Etme Çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.