Türkiye ve Rusya Ortak Devriyeye Başladı

Türkiye ve Rusya Ortak Devriyeye Başladı

ABONE OL
13:45 - 01/11/2019 13:45
Türkiye ve Rusya Ortak Devriyeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanlığı Rusya ile varılan mutabakata uygun olarak, Türk ve Rus birliklerinin Suriye’nin kuzeydoğusunda devriyeye başladığını açıkladı. Benzer bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı da Derbesiye’den başlatılan devriyenin 110 kilometre Batı’ya ilerleyeceğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, ‘’Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde; Türk ve Rus askeri unsurlarının ve İHA’ların iştirakiyle ilk ortak devriye, Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde başladı’’ denildi.

İngilizcesi de paylaşılan mesajla birlikte devriyeden fotoğraflar da Twitter’da yer aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında da, “Rus askeri polisi ile Türk sınır güçleri, 1 Kasım 2019 saat 12.15 itibarıyla Suriye-Türkiye sınırında ortak devriyeye başladı” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık açıklamasında 110 kilometre uzunluğundaki alanda yürütülecek devriyenin Derbesiye’den Batı’ya doğru hareket edeceğini ve dokuz araçlık bir konvoydan oluştuğu belirtildi.

VOA Türkçe’nin askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göreyse devriye 70 kilometrelik bir alanda yapılacak. Devriye yapılan alanlarda YPG ve Suriye Demokratik Güçlerinin çekilip çekilmediğine bakılacak. Kara birlikleriyle birlikte insansız hava araçları da havadan devriyeye katılıyor.

Bugün ilk kez yapılan kara devriyesi Mardin’nin Kızıltepe ile Nusaybin ilçeleri arasında kalan Sevimli köyünden başladı. Sınırı geçen Türk Birliği, Suriye topraklarında Rus birliği ile buluştu.

Burada bir süre planlama yapan iki ülke askerleri daha sonra devriyeye başladı. 5 Rus 4 Türk askeri aracı, Resulayn ile Derbesiye arasındaki bölgede inceleme yapmaya başladı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.