Türkiye ve KKTC’ye yakınlığı ile tanınıyor

Türkiye ve KKTC’ye yakınlığı ile tanınıyor

ABONE OL
14:47 - 03/10/2020 14:47
Türkiye ve KKTC’ye yakınlığı ile tanınıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve KKTC Kültür Ataşesi Turgay Hilmi, Georgenmünd Belediye başkanı Schwarz’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette, Türk işçisinin Almanya’ya gelişinin 60 ıncı yılı kutlamaları masaya yatırıldı.

Başkan, etkinliklere 90 kişilik şehir orkestrası ile destek vereceklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür Ataşesi Turgay Hilmi ile birlikte, Türkiye ve KKTC’ye yakınlığı ile bilinen, Nürnberg yakınlarındaki Georgensmünd kasabası Belediye Başkanı Ben Shwarz’ı (SPD) makamında ziyaret ettiler.

TÜRK İŞÇİSİNİN 60. YILI ETKİNLİĞİ YAPILACAK

Başkan 60. YILI, 1304 yılında kurulan Georgenmünd hakkında bilgi verdi. Daha sonra, Başkonsolos Serdar Deniz,2020 yılının Türk işçisinin Almanya’ya gelişlerinin 60. yıl dönümü nedeniyle planlanan etkinlikler hakkında Başkan Schwarz ile bilgi alışverişinde bulundu.

ŞEHİR ORKESTRASI İLE DESTEK VERECEK

Başkan 60. YILI, 60’ıncı yıl etkinliklerine şehir orkestrası ile destek vereceklerini bildirdi. Ben 60. YILI, Turgay Hilmi vasıtası ile tanıdığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lapta belediye başkanı Mustafa Aktuğ ile yakın ilişkilerinden bahsederek, bu yıl KKTC ‘de Ataşe Turgay Hilmi organizasyonunda planlanan ve Covid-19 nedeniyle iptal edilen 90 kişilik orkestra turnesinin ilk fırsatta yapılabilmesi için beklemede olduklarını kaydetti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.