“Türkiye ve Avrupa için güçlü bir sinyal”

“Türkiye ve Avrupa için güçlü bir sinyal”

ABONE OL
16:36 - 24/05/2024 16:36
“Türkiye ve Avrupa için güçlü bir sinyal”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD Federal Parlamento Milletvekili Nezahat Baradari, Türkiye`deki yerel seçimlerde basari sağlayan Cumhuriyet Hal Partisi Genel Başkanı Özgür Özel`i kutlayan bir mektup kaleme aldı. Baradari, Özel`e gönderdiği tebrik ve kutlama mektubunda değindiği konular şöyle:

Mart ayı sonunda Türkiye’de yapılan yerel seçimleri CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusal düzeyde iktidarda olan AKP’sinin önünde açık bir farkla kazandı.

Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin Federal Meclis’teki 70’ten fazla üyesi bu durumu fırsat bilerek kardeş parti lideri Özgür Özel’i bir mektupla kutladı.

Mektubu kaleme alan Türk kökenli Milletvekili Nezahat Baradari, “Bunu Avrupa’ya yönelik siyasi değişim için güçlü bir sinyal olarak görüyoruz” dedi.

“40 yılı aşkın bir sürenin ardından CHP’nin bir zaferini daha kutlayabilmek, Türk kökenli bir Alman milletvekili olarak benim için de özel bir an.”

Baradari 2019’dan bu yana SPD’den Federal Meclis üyesi ve aynı zamanda CHP üyesi. Özel’e yazdığı mektupla Türk-Alman ve Türk-Avrupa ortaklığı lehine bir sinyal göndermek onun için önemliydi çünkü:

“Şu anda endişe verici bir uluslararası durumda, güçlü bir Avrupa’da hukukun üstünlüğüne dayalı güçlü bir Türkiye’nin her iki taraf için de büyük bir katma değer teşkil ettiği açıktır.”

Baradari, Alman Federal Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu’nda Türkiye raportörü olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında istişarelerde bulunmak üzere yakında İstanbul’a gidecek.

Foto: copyright: Marcel Weiss

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.