“Türkiye İle İlişkiler Kritik Dönemeçte”

“Türkiye İle İlişkiler Kritik Dönemeçte”

ABONE OL
22:31 - 26/10/2022 22:31
“Türkiye İle İlişkiler Kritik Dönemeçte”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi Türkiye’de temaslarda bulundu. AB yetkilisinin temaslarında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle bağlantılı konu başlıkları öne çıktı.

Oliver Varhelyi Türkiye temaslarına başlarken Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda, Türkiye’nin AB için önemli bir ortak ve aday ülke olmaya devam ettiğini belirtti.

AB yetkilisi, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığı göz önünde bulundurulduğunda da, Türkiye ile ilişkilerin kritik bir dönemeçte olduğunu” kaydetti.

Oliver Varhelyi temasları kapsamında Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ile Yüksek Düzeyli İş Diyalogu kapsamında biraraya geldi.

AB yetkilisi toplantıya ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Ticaret ve yatırım ilişkilerinde güçlü temeller, kullanılmamış büyük potansiyelin yanı sıra iyi işleyen Gümrük Birliği’ne ve ticareti olumsuz etkileyen unsurların giderilmesi ihtiyacı” ifadelerini kullandı.

Oliver Varhelyi Ticaret Bakanı Mehmet Muş’la da iyi bir toplantı gerçekleştirdiğini belirtti. AB yetkilisi toplantıda, “ikili ekonomik ilişkiler ve ticari ilişkilerin ele alındığını; aynı zamanda Ukrayna’daki savaşın enerji ve gıda güvenliği üzerindeki sonuçlarını görüştüklerini” kaydetti.

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi Türkiye’deki temasları kapsamında Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile de biraraya geldi.

Varhelyi Twitter’daki paylaşımında, ticaret, sanayi, araştırma ve inovasyon alanlarında ilişkiler konusunda görünümü ele aldıklarını belirterek, “Türkiye Yatırım Platformu (TIP) dahil olmak üzere ikili ilişkileri arttırmak için gereken ortak çabaları görüştüklerini” kaydetti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Twitter’dan Oliver Varhelyi ile görüşmesine ilişkin paylaştığı Türkçe mesajda, Varhelyi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini, görüşmede ekonomik ve ticari işbirliği konularını detaylı bir şekilde ele aldıklarını kaydetti.

Ticaret Bakanı Muş Twitter’dan görüşmeye ilişkin İngilizce paylaştığı mesajdaysa, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin yanı sıra “Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle karşı karşıya kalınan sorunları ayrıntılı şekilde ele aldıklarını” belirtti.

VOA tarafından geçilen “Türkiye İle İlişkiler Kritik Dönemeçte” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye İle İlişkiler Kritik Dönemeçte” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye İle İlişkiler Kritik Dönemeçte” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.