“Türkiye Finlandiya’dan Teröristlerin İadesini İstedi”

“Türkiye Finlandiya’dan Teröristlerin İadesini İstedi”

ABONE OL
19:48 - 25/10/2022 19:48
“Türkiye Finlandiya’dan Teröristlerin İadesini İstedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin, teröristlerin iadesi şartıyla NATO üyeliğine destek verebileceğini söylediği Finlandiya’dan bir heyet bugün Ankara’da temaslarda bulundu.

Finlandiya Adalet Bakanlığı yetkilileri, Türk Adalet Bakanlığı heyetiyle görüştü.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre 6 saat süren görüşmede, Finlandiya’dan iadesi istenen PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarına ilişkin iade dosyaları gündeme geldi.

Adalet Bakanlığı heyetine Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek başkanlık etti.

Anadolu Ajansı haberinde, “Görüşmede, Finlandiya’dan iadesi talep edilen PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarına ilişkin iade dosyaları ele alınarak, terör örgütü mensuplarının iki ülke arasındaki adli yardımlaşma anlaşmaları kapsamında iadesinin istendiği” belirtildi.

“Finlandiya, İsveç gibi değil” vurgusu

İspanya’nın başkenti Madrid’de Haziran ayında yapılan NATO Zirvesi’nde, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında “Daimi Ortak Mekanizma” oluşturulmuştu.

Ankara, Finlandiya ve İsveç’ten NATO zirvesinde imzalanan mutabakatta yer alan, “terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye ile tam dayanışma ve işbirliği sergileme” kararına uyulmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya’dan ziyade İsveç’in “terörün beşiği” olduğunu sıklıkla açıklamalarında söylüyor.

Erdoğan konuya ilişkin geçen ay yaptığı açıklamada, “Özellikle İsveç terörizmin beşiği olmuştur ve teröristler parlamentolarına kadar sızmışlardır. Öte yandan Finlandiya, İsveç gibi değil. Biraz daha sakinler ve gelişmeler üzerinde daha fazla kontrolleri var” demişti.

VOA tarafından geçilen “Türkiye Finlandiya’dan Teröristlerin İadesini İstedi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye Finlandiya’dan Teröristlerin İadesini İstedi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye Finlandiya’dan Teröristlerin İadesini İstedi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.