"Türkiye Boru Hattı Rüyasından Vazgeçerse Ortaklık Yapabiliriz"

"Türkiye Boru Hattı Rüyasından Vazgeçerse Ortaklık Yapabiliriz"

ABONE OL
15:10 - 16/06/2020 15:10
"Türkiye Boru Hattı Rüyasından Vazgeçerse Ortaklık Yapabiliriz"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’e ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Corona virüsüne karşı aldıkları önlemleri anlatarak İsrailli turistleri ülkesine davet ederken, Türkiye’nin Akdeniz’deki faaliyetleri konusunda açıklamalarda bulundu.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth’a röportaj veren Yunan Başbakan, “İsrail’den Yunanistan’a uçuşların en kısa sürede başlayacağına eminim. Yunanistan’ı Avrupa’nın en güvenli seyahat noktası haline getirmeyi umuyorum” dedi.

Türkiye’nin Akdeniz’deki doğal kaynak arama faaliyetlerine de değinen Miçotakis, Yunanistan-İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin bölgedeki faaliyetlerinin kimseyi hedef alma ya da dışlama niyetinde olmadığını, ancak Türkiye’nin bölgede siyasi ve askeri açıdan kontrol sağlamaya çalıştığını öne sürdü.

Miçotakis, ”Türkiye, yayılımcı boru hattı rüyasından vazgeçerse bizimle eşit şartlarda ve yasalara uygun bir ortaklık yapabilir, ama bir mahalle kabadayısı olarak değil” dedi.

Öte yandan İsrail tarafı, Yunanistan’ın turizm konusundaki beklentilerini Filistin planına destek arayışı kapsamında değerlendiriyor.

İsrail’in Atina Büyükelçisi Yossi Amrani, İsrail Ordu Radyosu’na verdiği demeçte, “Yunanistan’ın AB içindeki destekte öncü olmasını bekliyoruz” dedi.

Miçotakis, Yunanistan’a döndükten sonra Filistin Lideri Mahmud Abbas’la da görüşeceğini söyledi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.