Türkiye: ‘Barış Planı Ölü Doğmuştur’

Türkiye: ‘Barış Planı Ölü Doğmuştur’

ABONE OL
22:13 - 28/01/2020 22:13
Türkiye: ‘Barış Planı Ölü Doğmuştur’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte Beyaz Saray’da açıkladığı Ortadoğu Barış Planı hakkında Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan ilk açıklama geldi.

Başkan Trump’ın “Yüzyılın Planı” olarak tanımladığı plan, Filistin gerekli koşulları sağladığında iki devletli çözüm önerirken, Kudüs’ün bölünmeden İsrail’in başkenti olarak kalacağını belirtiyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan barış planıyla ilgili yapılan açıklamanın ilk cümlesinde, “ABD’nin sözde barış planı ölü doğmuştur” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, plan “Filistin topraklarını gasp etmeyi hedefleyen bir ilhak planı” olarak tanımlanırken, “Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz” denildi.

“Kudüs kırmızı çizgimizdir”

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında Türkiye’nin Filistin halkının yanında durmaya ve de Türkiye’nin Filistin topraklarında, bağımsız bir Filistin için çalışmaya devam edeceği taahhüt edildi.

“Kudüs kırmızı çizgimizdir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “İsrail’in işgal ve Filistin halkına zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceği” sözleri de yer aldı.

Türkiye’nin Filistin’in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğinin ifadesinin yer aldığı Dışişleri Bakanlığı açıklaması “İşgal politikalarına son vermeden Ortadoğu’ya barış gelemez” sözleriyle sonlandı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.