Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı

Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı

ABONE OL
16:25 - 30/05/2022 16:25
Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yarın Ankara’da siyasi direktörler düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal’ın başkanlık edeceği bildirildi.

AB heyetindeyse, AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Enrique Mora ile AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdür Vekili Maciej Popowski yer alacak.

Açıklamada, “Görüşmelerde, üyelik perspektifi doğrultusunda Türkiye-AB ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır” denildi.

Türkiye, 1999 yılında Helsinki’de yapılan AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde AB’ye resmen aday ülke olmuştu.

17 Aralık 2004 tarihli Brüksel Zirvesi’nde ise, Türkiye’nin siyasi kriterleri yeteri ölçüde karşıladığı belirtilerek 3 Ekim 2005’te müzakerelere başlanması kararı alınmıştı.

VOA tarafından geçilen Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.