DOLAR

32,5984

0.25%
EURO

34,7785

0.31%
ALTIN(gr)

2.415,80

-0,69%
BİST 100

9645.02

-0,69%
Türk ürünler Dünyada markalaşmalı

Türk ürünler Dünyada markalaşmalı

ABONE OL
14:27 - 06/06/2021 14:27
Türk ürünler Dünyada markalaşmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Türk ürünlerinin dünyada markalaşıncaya kadar çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya OSB Yönetim Kurulu toplantısından sonra bölgede faaliyette bulunan Seçil Bayrak, Enelsa firması ile Nar-Un Halim Kırtız A.Ş Fabrikasını ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Antalya OSB’deki üretimin pandemiye rağmen yüzde 16 artarak Türkiye ortalamasının üstünde bir performans sergilediğini söyledi. OSB’de firmaların gece gündüz büyük bir özveri ile çalışarak bu başarıyı elde ettiğini belirten Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Kendi alanlarında öncü firmaların şehrimizde olması büyük bir gurur kaynağı. Bu firmalarımız hem Antalya hem de ülkemiz için çok büyük değer. Alanlarında öncü olan firmalarımızın sayısını arttırmak, yerli ve milli sanayimizi daha ileriye götürmek için daha çok çalışacağız.”

Antalya Üretim Merkezi

Türkiye’de bilimsel alt yapının desteğiyle katma değeri yüksek ürünler ortaya konulduğunu anlatan Vali Yazıcı, ‘’Yerli teknoloji ve yaratıcı çalışmalarla kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizi üreteceğiz. Bu ürünler dünyada aranır hale gelinceye kadar çok çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Antalya’nın Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, şöyle konuştu.

‘’OSB’de birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmamız var. Son teknoloji üretim olanaklarıyla donatılmış bu tesislerin varlığı bizleri gururlandırıyor. Tesiste üretilen ve ihraç edilen gıda ürünleriyle coğrafi ve kültürel değerlerimizin tanıtılması için fırsat yakalamış oluyoruz. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimiz tüm dünyada markalaşıncaya kadar çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bölgedeki tüm firmalara başarılar diliyorum.”

OSB’de 17 bin kişilik istihdam

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar da, OSB ve faaliyette bulunan firmalarının her geçen gün büyüdüğüne ve Antalya’ya daha fazla katma değer sağladığını söyledi. Bahar, şöyle devam etti.

‘’Antalya OSB 17 bin kişilik istihdamı, yarattığı katma değer ve ülke ihracatına sağladığı katkı ile kent ekonomisinin önemli bir değeridir. Bu değerin oluşmasında, Bölge sanayicilerimizin büyük emek ve özverisi vardır, bu kıymeti Antalya’mıza kazandırıp sahip çıkmışlardır. Bizler de bize emanet edilen bu değeri çok daha iyi hale getirip geleceğe aktarmak, ülkemize ve milletimize daha fazla fayda sağlama gayesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Seçil Bayrak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atılgan, 1999 yılından bu yana ticari faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Atılgan, ‘’Firmamız kuruluşundan günümüze kadar donanım, makine ve teçhizat yatırımlarıyla, 3 bin metrekarelik üretim tesisi ve 58 çalışanımızla ülkemizin yerli üretim ve milli teknoloji hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Yerli Teknoloji ve Yaratıcı Çalışmalar

Enelsa firması yöneticileri Ömer Bacanak tamamen yerli üretim dozaj pompası ve havuz kontrol cihazları hakkında bilgi verdi. Bacanak, ‘’3 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 6 bin 250 metrekarelik tesiste 90’ı aşkın profesyonel çalışanımızla Antalya ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Nar-Un Halim Kırtız A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cem Oğuz Kırtız ise 23 yıldır un üretimi konusunda Türk değirmencilik sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer aldıklarını belirtti.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.