‘Türk turizminde Almanlar yeniden bir numara olacak’

‘Türk turizminde Almanlar yeniden bir numara olacak’

ABONE OL
23:30 - 23/05/2022 23:30
‘Türk turizminde Almanlar yeniden bir numara olacak’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Otelciler 1990’lı yıllarda sektörde bir numara olan Almanya pazarına yöneldiler.

Almanya Bingen’de düzenlenen “Back to Travel 2022” etkinliğinde, Almanların yeniden bir numara olması gerektiği vurgulandı. Almanya, 1990’lı yıllara kadar Türkiye turizminde bir numaralı pazarken, 2000’li yıllarda Rusya’dan oluşan büyük talep patlamasından sonra zaman içersinde ikinci sıraya düştü.

Dünya otelcileri radarı yine Almanya’ya çevirdi

Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ve ekonomik kriz nedeniyle Rus ve Ukraynalı turistlerden umudunu kesen bir çok ülkenin turizmcileri yeniden Alman pazarına yönelerek tanıtım atağına geçti.

Türkiye Almanya’da en önde

Pandemi sonrası fiziki olarak gerçekleşen Almanya’daki ilk etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 8 bin Alman acenteyi temsilen katılan büyük patronlar ile bir araya geldi. Seyahat acentesi ceo’larından satışlar ile ilgili bilgi alan Ersoy, “biz Türkiye olarak hazırız, her türlü müşterek çalışmaya varız, yeter ki, Türkiyeyi öncelikli olarak müşterilerize sunun,” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Bingen Kongre salonunda Almanca olarak yaptığı sunumda Türkiye’nin turizmde yüzde 40 büyüme hedeflediğini bildirdi. Ersoy şunları kaydetti: “Almanya, Türkiye’nin ana pazarı olmaya devam ediyor ve tüm dünyadan gelen misafirlerimizin ülkemizden memnun ayrılmaları birinci önceliğimiz.“

Havalimanımız büyük avantaj

Turizmi 12 aya ve 81 ile yaymak istediklerini söyleyen Bakan Ersoy, “Pandemi sonrası eylem planını hızlı bir şekilde uygulamaya geçirdik. İstanbul Havalimanı’nın devreye girmesiyle slot sıkıntısı sona erdi. Sınırsız slot avantajını kullanıyoruz. Bu da daha fazla turistin gelmesini sağlayacak” dedi. Ersoy, “Tüm Avrupa pazarlarında Türkiye satışları ile ilgili ciddi bir ivme var” değerlendirmesi yaptı.

„Hedefimiz, 2024 veya 2025 yılında Istanbulu Avrupa’nın önde gelen kruvaziyer destinasyonu haline getirmektir. Bugünden Istanbul, Avrupa’nın yeni ana liman’ haline geldi“ diyen Bakan Ersoy, Antalya Havalimanı’nin kapasitesini iki katına çıkarmak için ihale yapıldığını ve bu ihaleyi Fransız Alman ortak konsorsiyumu 765 milyon Euro yatırım taahhüdü ve 8,5 milyar Euro ciro taahhüdü ile aldığını anımsattı ve, “Bu ihale aynı zamanda Türkiye ve Antalya ilinin turizm ve ekonomisine duyulan küresel güvenin de bir teyidi oldu” dedi. Uluslararası Çevre Eğitimi Vakfi’nin (FEE), bu yılki Mavi Bayrak odul değerlendirme sonuçlarını açıkladığını, Türkiye’nin bu alanda 531 mavi bayraklı plairyla 3. sırada yer aldığını bildiren Mehmet Ersoy, “Bu dünyanın en prestijli turizm ve çevre ödüllerinden biri. Sonuçtan çok memnunuz, ancak gelecekte birinciliği hedefliyoruz. FEE aynca bu yil Türkiye’de 24 marina ve 15 turist teknesine Mavi Bayrak verdi“ dedi. Kruvaziyer turizmin geliştiğine dikkat çeken Ersoy, “Geçen yl açılışını yaptığımız Galata Limani, dunyanin en beğenilen limanlarından biri olacağına hiç şüphem yok” dedi.

Ersoy’dan Alman emeklilere çağrı: Başımızın üstünde yeriniz var. Gelin!

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, soğuk kış günlerini kara kara düşünen Alman emeklilere çağrı yaptı: Kış bizde sıcak olur. Başımızın üstünde yeriniz var. Gelin!

Almanya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaş nedeniyle doğal gazda sıkıntı yaşarken, Seyahat Acenteleri Derneği (VUSR) emeklilerin kış aylarını sıcak ülkelerde geçirmesini gündeme getirmişti. Bingen kentinde düzenlenen ‘Back to Travel 2022’ (Seyahate Dönüş) fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu tavsiyeyi hatırlatıp, Alman emeklilere çağrıda bulundu.

Alman emekli buyursun gelsin

Bakan Ersoy, “Türkiye’nin güney bölgesi kışın sıcak oluyor. Alman emekliler gelirlerse başımızın üstünde yerleri var” dedi. Almanya’nın Türk turizminin en büyük ikinci pazarı olduğunu belirten Ersoy, “Yoğun tanıtımların meyvesini almaya başladık. Bu yıl Almanya’dan 2019’a eş değer turist sayısına ulaşacağımızı hatta geçeceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz 5 milyon rakamını aşmak” diye konuştu.

Koçkar: „Pandemi turizmcilere çok şey öğretti“

Bingen’deki etkinliğe Türkiye’den gelerek katılan Anex grubu yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar,”Pandemi için belki ileri tarihlerde iyi ki oldu diyebiliriz. Turizmci için iki şey önemli. Biz turizmciler için doğa ve yaptığımız iş çok önemlidir. Pandemi bizlere doğanın ne kadar önemli olduğunu, ona değer vermemiz gerektiğini, hayatımızın ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Dolayısı ile turizm hareketi eskiye oranla daha fazla hareketlenecektir; sayılar artacaktır. Pandemiden edindiğimiz tecrübeyi es geçmemeliyiz. Bundan sonra da benzer krizlerle karşılaşabiliriz. Bir daha böyle krizler olursa bizler hazır olacağız. İşimize devam edeceğiz” dedi.

İklim çağrısı sektörden gelmeli

Kendi aralarında 7 bin 200´den fazla seyahat acentasını temsil eden Schmetterling International İcra Direktörü Ömer Karaca ve rtk Group Genel Müdürü Thomas Bösl, dijitalleşmeye ek olarak, diğer zorlukların da sürdürülebilirlik olduğunu vurguladılar. İklimin korunması konusunda sektör olarak öncü olmalıyız, iklimimizi koruyalım çağrısında bulundular.

2019 yılının rakamları yakalanır

Pandemi döneminde online satış büyük bir ivme kazandı. Tüketicilerde büyük bir seyahat arzusu görüyoruz. Tüm bulutlara rağmen, güneşli günler yakında!

Bingen Belediyesinin desteği ile Tourexpi tarafından düzenlenen etkinlikte Alman turizminin devleri açıklamalarda bulundular. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, “Savaşa rağmen turizme olan talep azalmadı. Türkiye, Yunanistan ve Mısır’a talep patlaması var. Pandemiden dolayı insanlar çok sıkıldı. Herkes seyahat etmek istiyor” dedi.

RTK Group’un CEO’su Thomas Bösl ise havayolu şirketlerinin yoğun talep nedeniyle Türkiye’ye ek seferler koyduğunu belirtti. Turizmin çok önemli krizler yaşadığını ve toparlandığını ifade eden Bösl, şöyle konuştu: “30 yıldır turizmdeyim. Birçok kriz yaşadık. İran-Irak savaşı gibi… Pandemi en büyük kriz haline geldi. Pandemiden kurtulduğumuza sevinirken Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Anlamsız bir savaşın sona ermesini bekliyoruz. Almanya’da seyahat acenteleri sayısı gün geçtikçe artıyor. Pandeminin yavaşlamasıyla Almanlar Akdeniz ülkelerine Türkiye, Yunanistan, Misır ve Fas gibi ülkeleri tercih etmeye başladı.“ dedi. Seyahat Acentelerinde ve genel olarak turizmde personel eksikliğini dile getiren Bösl, gençlere sektör olarak “ilham vermeliyiz!” çağrısında bulundu.

Almanların 2019’da seyahat için 69 milyar Euro harcadığına dikkat çeken Federal Almanya Rheinland Pfalz Eyaleti Ekonomi Müsteşarı Walther, geçen yıl pandeminin etkisiyle bu harcamanın 28 milyar Euro’da kaldığını bildirdi. Almanya devleti olarak yerel kalkınma odaklı strateji planımızın bir parçası olarak turizm konusunda daha cesur adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.

Tourexpi Kurucu Ortağı ve Genel Müdür Hüseyin Baraner’in girişimleriyle, Bingen Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Back to Travel 2022” (Seyahat Başlasın) turizm etkinliğinde, Türk ve Alman turizmciler Almanya’nın Bingen kentinde buluştu.

Türkiye’nin önemli turizm firmaları ile Alman turizm sektör temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, turizmde Türk-Alman ilişkilerinin geliştirilmesi, tanıtım ve turizmde yaşanan sorunlar tartışıldı. Etkinliğe katılan Alman turizm seyahat acenteleri ve firmalar, Almanların tatil tercihlerinin Türkiye başta olmak üzere Doğu Akdeniz ülkeleri olduğunu bildirdi.

Baraner sözlerine şöyle devam etti: „Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Alman pazarı yine ilk sırada yer almaya başladı. Ancak Almanya’da tanıtım Rusya kadar kolay değil. Almanlar her şeyi çok inceliyor. Ancak Türkiye’yi özleyen ve bu yıl gelmek isteyen yüksek sayıda Alman olduğunuzda hatırlatmak isterim.

Yıllardır Türkiye’ye gelmeyen Almanlar yine Türkiye’ye gelmeye başladı. Burada tüm turizmci arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar Almanya’daki kültürel etkinliklerde Almanların olduğu ortamlarda kendilerini göstersinler. Türkiye turizmde çok güçlü bir ülke, dünya seviyesinin üstünde otellerimiz, çok deneyimli ve bilgili otelcilerimiz var. Ancak dünyada her yıl binlerce yeni otel açılıyor. Rekabet hat safhada. Küresel otel markaları her vesilede her yıl binlerce yeni otel açacaklarını piyasalara duyuruyorlar. Herhalde gelecek beş yılda Türk resortları ile aynı nitelikte diyebileceğimiz bine yakın yeni tesis açılacak gibi gözüküyor. Diğer ülkeler Türk otel müdürlerini danışman veya genel müdür olarak ile alıyorlar. Onların engin tecrübelerini kendi ülkelerine transfer ediyorlar” diye konuşan Destinasyon Marketing Şirketi Tourexpi genel Müdürü Hüseyin Baraner, iki yıl devam eden pandeminin yavaş yavaş etkisini kaybettiğini ve insanların sosyalleşmeye basladığını, ancak halen Almanların kalabalıklardan uzak durduğunu belirtti.

Baraner, “Türkiye turizmi için Ruslardan sonra en önemli pazar olan Almanya’da insanlara “seyahat hareketleniyor“ mesajı vermek istediklerini ve Türkiye’nin tanıtımını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Baraner, şunları kaydetti: “Almanya’da her yıl 22 milyon 60 yaş üstü insan seyahate çıkmak istiyor. Bu müşteri profili çok büyük önem arz ediyor. Antalya’ya her yıl Kasım-Nisan ayları arası 2-3 Milyon Alman emekliyi getirmeliyiz. Sadece bu konu için Turizm ve Kültür bakanından söz aldım. Best Ager konusu için ayrı bir strateji toplantısı gerçekleştireceğiz.

Alman ve Türk turizmciler için 2 muhteşem gece düzenlendi

Alman ve Türk turizmciler Almanya’nın Bingen kentinde düzenlenen etkinliğin ardından Almanya’nın en tarihi turizm ve eğlence merkezi olan Rüdesheim’e geçerek ünlü sanatçı Karsu ve diğer sanatçıların eşliğinde eğlendiler.

Anex grubu, Corendon, Ela Excellence, Maxx Royal, Paloma Hotels, Barut Grubu, Gloria Hotels, Titanic, Selectum, Spice Hotels, Kirman Hotels ve Hilton Dalaman‘nın destek verdiği etkinlikte Alman turizmciler için tarihi Villa Sturm Villası´nda 2 farklı gece düzenlendi. Alman ve Türk turizmcilerin yanında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anex grubu yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar, Corendon Grubu Başkanı Yıldıray Karaer, Almanya Seyahat Acenteleri Kooperasyonu (RTK) Başkanı Thomas Bösl, Schmetterling grubu genel müdürü Ömer Karaca, ASR seyahat acenteleri birliği yönetim kurulu üyesi Anke Budde, Alpha ve Schauinsland Reisebüroları genel müdürü Albin Loidl ve Almanya Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, GPTA başkanı Osman Benzer ve Avrupa Türk kökenli satış acenteleri koordinatörü Hakan Tig katıldı.

TOUREXPI tarafından geçilen ‘Türk turizminde Almanlar yeniden bir numara olacak’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘Türk turizminde Almanlar yeniden bir numara olacak’ haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘Türk turizminde Almanlar yeniden bir numara olacak’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.