Türk Keneşi Nevruz konseri adeta nefes kesti

Türk Keneşi Nevruz konseri adeta nefes kesti

ABONE OL
22:22 - 08/08/2019 22:22
Türk Keneşi Nevruz konseri adeta nefes kesti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen Nevruz konserine Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Büyükelçi Müsteşarı Ufuk Gezer. Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Başkanı Abdullah Eren, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan Büyükelçilikleri Türk ve dost ülkeler sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın açılış konuşmasında, “Sizleri Büyükelçiliğimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz şeref verdiniz. Geniş bir coğrafyaya yayılan bu kardeş Türk Halklarının bütünleşmesi ve sanatın her alanında zengin kültürümüzün dünyaya tanıtılmasından çeyrek asırdan beri faaliyetlerini sürdüren TURKSOY başarılı çalışmalarını diğer ülkelerin katkılarıyla da TURKSOY Dünya’nın her Bölgesi’nde kültürümüzü tanıtma alanında öncülüğümüzü daha da pekiştirecektir.

Ortak dil ve tarihsel kültürleri paylaşan yetişmiş insan kapasitesi yer altı ve yer üstü kaynakları ve ekonomik potansiyel gelecek için daha müreffeh hayat verecektir. Eğitimden enerjiye, kültürden, sanata, her alanda iş birliğine büyük önem verildiğini ve deneyimlerin devam edeceğine inanıyorum. Nevruz bayramı en eski bayramlarımızdan biridir.

Baharın müjdecisi olan Türk Kültürü’nde İslamiyet’in sonrasında da yerini muhafaza etmiştir. Bütün Türk dünyasında dostluk, kardeşlik hisleriyle günümüze kadar gelmiş ve devam edecektir” dedi.

Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Başkanı Abdullah Eren’de yaptığı kısa konuşmasında Avrupa’da yaşayan Türk toplumunun her alanda büyük başarılar elde ederek, yaşadıkları ülkeye katkıda bulunmuş olduklarını dile getirdi ve “Nevruz bayramı vesilesiyle yurtdışında yaşayan milyonlarca insanımızla bütünleşmemizin gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.