*** Türk İnisiyatif Grubu hedeflerini açıkladı

*** Türk İnisiyatif Grubu hedeflerini açıkladı

ABONE OL
16:25 - 16/01/2009 16:25
*** Türk İnisiyatif Grubu hedeflerini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk İnisiyatif Grubu hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Essen Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla geçen yılın ekim ayında faaliyete başlayan Türk İnisiyatif Grubu (TİG), yeni yıldaki hedeflerini açıkladı

TİG Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Denizhan, Essen kentindeki bir Türk restoranında düzenlediği basın toplantısında, "Amacımız, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda etkin bir lobi oluşturulması" dedi. Denizhan, belirledikleri 14 maddeden oluşan basın açıklamasını okurken, TİG’in 170 derneği bir araya getirmeyi başardığını belirterek, "Çalışma bölgemiz bu aşamada Ansberg Valiliği sınırları içinde kalan bölgeler ile Mülheim an der Ruhr ve Essen kentlerini kapsamaktadır. Bu bölgelerde 2009 yerel seçimleri de dahil olmak üzere Türk ve Türk kökenli Alman vatandaşlarımızı ilgilendiren her konuda TİG çalışmalarda bulunmaktadır" diye konuştu.
    

Almanya’da Türk ve Alman toplumları arasındaki ön yargıları kırmak, yakınlaşmalarına destek sağlamak, Türk-Alman dostluğuna katkı sağlayarak, her iki toplumun kamu oyunu çeşitli konularda bilgilendirmek ve TİG olarak Almanya’da yaşayan vatandaşların uyumuna katkı sağlamak istediklerini ifade eden Denizhan, ayrıca karar mekanizmalarıyla irtibata geçmek, Türk kökenli Alman vatandaşlarının siyasi katılımlarına destek vermek, seçimlere katılmalarını teşvik etmek ve her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak istediklerini kaydetti.
    

Başkan Yardımcısı Erdal Koç ile eğitim konularından sorumlu Mehmet Kekeç ve teknik konulardan sorumlu Anıl Mengi’den oluşan TİG yönetim kurulu üyeleri de Türk sivil toplum örgütlerinin Almanya’da çok kültürlü toplumun oluşturulmasına katkı sağlamasını istediklerini bildirdi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.