Türk Gazeteci Anlattı: Avustralya Salgında Başa mı Döndü?

Türk Gazeteci Anlattı: Avustralya Salgında Başa mı Döndü?

ABONE OL
05:10 - 04/08/2020 05:10
Türk Gazeteci Anlattı: Avustralya Salgında Başa mı Döndü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avustralya’nın Victoria eyaletinde vaka sayılarında yaşanan artışlar, bölgede salgının ilk günlerindeki katı kısıtlamalara geri dönülmesine neden oldu. Ülkenin ikinci en büyük kenti Melbourne’de acil durum ilan edildi, belli saatlerde sokağa çıkılmasına kısıtlama getirildi.

Güney yarımküredeki Avustralya’da mevsimler Amerika’nın tam tersi seyrediyor. Amerika’da yaz mevsiminin son haftalarına girilirken burada Haziran ve Ağustos ayları arasında kış yaşanıyor.

Bu nedenle de Avustralya’nın salgınla mücadeledeki seyri, karşılaştığı zorluk ve kolaylıklar birçok ülkenin yakın merceği altında.

Peki, kış mevsiminin son haftalarına girilirken bugüne dek Corona salgınına karşı başarılı bir mücadele ortaya koyan Avustralya’da hayata geçen son derece sıkı tedbirler ne anlama geliyor? Özetle Avustralya’da neler oluyor? Tüm merak edilen soruları Avustralya’da yaşayan gazeteci Yasemin Akyol Başar VOA Türkçe’ye anlattı.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.