*** Türk bar sahibine hapis cezası

04.07.2009 15:01

Berlin'deki barında içki içme yarışması düzenleyerek 16 yaşındaki Lukas adlı çocuğun ölümüne neden olan Aytaç G. adlı Türk, 3 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

*** Türk bar sahibine hapis cezası

 

 

Türk bar sahibine hapis cezası

Almanya'nın başkenti Berlin'deki barında 2007 yılının şubat ayında içki içme yarışması düzenleyerek 16 yaşındaki Lukas adlı çocuğun ölümüne neden olan Aytaç G. (28) adlı Türk, Berlin Eyalet Mahkemesi tarafından 3 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Barı bu olaydan sonra kapanan Aytaç G, duruşma sırasında kendisini çocuğun ölümünden sorumlu tuttuğunu ve olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söylemişti.

Lukas ile içki içme yarışına giren Aytaç G'nin, çocuğa yüksek alkol oranı olan içki verdiği ve kendisinin başlangıçta bardağına sadece su koyduğu belirlenmişti.

48 bardak içki içen Lukas komaya girmiş, daha sonra da hayatını kaybetmişti.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Yorumlar