Turizmin ayağa kalkması için Covid-19’un beli kırılmalı

Turizmin ayağa kalkması için Covid-19’un beli kırılmalı

ABONE OL
23:43 - 01/02/2021 23:43
Turizmin ayağa kalkması için Covid-19’un beli kırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi sürecinde turizm sektörünün yeniden ayağa kalkması için öncelikle OVİD-19’un belinin kırılması ve aşılamada turizm çalışanlarının da öncelikli olması istendi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisinin devam ettiğini söyledi. Aşılamada Antalya’nın ve bazı sektörlerin öncelikli olması gerektiğini belirten Çetin, şunları kaydetti.

‘’Turizm bizim açımızdan kuşkusuz önceliklidir, ama aslında toplu mekanda, kalabalık çalışma ortamları olan bütün işyerlerinde aşı gereklidir. Turizm sezonu gelmeden tüm turizm çalışanları aşılanmalıdır. Turizmde taşıma yapandan, hediyelik eşya satanına, tekstil mağazasında satış yapandan, birebir turistle ilişkili olan bütün kesimlerin tamamının aşılaması gerekiyor. Ülkeye net döviz girdisi sağlayan turizm sektörünün ayağa kalkabilmesi için, Antalya olarak Covid19’un belini kırdığımızı Nisan sonuna kadar ilan etmemiz gerekiyor.”

Çok katlı AVM’ye karşıyız

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde rezidans, otel ve restoran konseptli çok katlı AVM yapımının gündemde olduğunu anlatan Çetin, “Kentimizin konuşarak ortak akılla çözmesi gereken sorunları var. Son dönemde kent siluetini bozacak yeni bir AVM ve rezidans projesi bulunuyor’’ dedi.

Antalya’da halen kat yüksekliği standardı olmadığını, kat yüksekliğinin ise kent estetiğinin koşulu olduğuna dikkat çeken Çetin, şöyle devam etti.

‘’Antalya gibi dünya güzeli bir yeri betona ve çirkinliğe yeteri kadar boğduk, artık yeter.  Yerel yönetimlerden bu konuda kararlı bir duruş bekliyoruz. İmar kararı ne zaman çıkmış olursa olsun, kim izin vermiş olursa olsun, artık dur demeliyiz.’’

PTT Kampının Satışı

Antalya’da PTT Kampı satışının kent gündeminde olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, şunları kaydetti.

‘’Antalya’da kamuya ait arsa, arazi ve binaların kurumlara gelir sağlamak için satışı yanlıştır. PTT Kampını, PTT kullanmayacaksa yerel yönetime devredilir, park yapılır, eğitim tesisi yapılır. Fakat özel mülkiyete satışı hatta belki de yeni bir otel yapılması yanlıştır. PTT arazisi niye satılıyor, otel mi yapılacak bilmiyoruz. Turizmde yeni yatağa ihtiyacımız yoktur. Önümüzde bir EXPO örneği var. Bu kentin tüm paydaşları hep birlikte bu konuları konuşmalıdır. Aksi halde bu muhteşem şehri kaybederiz. Bu kentte Antalya’nın ortak menfaatleri için oturup konuşma, sorunları birlikte masaya yatırma ve çözüm üretme kültürü vardır.’’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.