Turizm şoförleri derneği yeniden faaliyete başladı

Turizm şoförleri derneği yeniden faaliyete başladı

ABONE OL
22:18 - 22/08/2019 22:18
Turizm şoförleri derneği yeniden faaliyete başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Orhan Kayabaşı’nın ölümünden sonra kapanma noktasına gelen Turizm Şoförleri Derneği yeniden faaliyetine başladı.

Turizm şoförlerinin haklarını korumak ve eğitmek amacıyla Turizm Şoförleri Derneğini kuran ve yönetim kurulu başkanlığını yapan Orhan Kayabaşı 27 Temmuz 2017’de geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Kayabaşı’nın ölümünden sonra Turizm Şoförleri Derneği kapanma noktasına gelmiş ve faaliyetlerini durdurmuştu.
Son dönemlerde turizm şoförlerinin çok sık kaza yapmaları üzerine dernek üyeleri Turizm Şoförleri Derneğini canlandırma girişimlerinde bulundu.

Bir araya gelen Turizm Şoförleri Derneği üyeleri yaptıkları genel kurulda Dernek Başkanlığına Ali Rıza Yeniçıktı’yı seçti. Yönetim Kurulu üyeliklerine de Mustafa Çıvgın, Mehmet Üzer, Ömer İnci ve Edip Peker getirildi. Yedek Yönetim kurulu üyeleri de Ramazan Şen, Vedat Gençtun, Ahmet Ünlü ve Fatma İnceler seçildi.
Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Alı Rıza Yeniçıktı, turizm sektöründe çalışan şoförlerin sıkıntılarının her geçen gün giderek daha da attığını söyledi.

TURİZM ŞOFÖRLERİ 8 SAATTEN FAZLA ÇALIŞTIRILAMAZ

Son günlerde turist taşıyan şoförlerin karıştığı trafik kazaların arttığına dikkat çeken Yeniçıktı, şunları kaydetti.

”Her olayda turizm şoförleri sorumlu tutuluyor. Oysa turizm şoförlerinin kazalara neden olan durumları tartışılmalı. Turist taşıyan şoförlerin günde 8 saatten fazla çalıştırılmamalı. Bırakın çalıştırılmamayı, turist taşıyan şoförler haftalık izinlerini bile kullanamıyor. Bizim sektörümüzün sorunlarını turizm şoförleri ve işverenleri bir araya getirerek çözmek ve eğitimle geliştirmek istiyoruz. ”
Sezonun sezonunun sona ermesiyle turizm şoförlerinin eğitimi için girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Yeniçıktı, tüm turizm şoförlerini derneğe üye olmaya ve haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.