Turizm sektöründeki aşılama dünyaya duyurulmalı

Turizm sektöründeki aşılama dünyaya duyurulmalı

ABONE OL
00:00 - 31/03/2021 00:00
Turizm sektöründeki aşılama dünyaya duyurulmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemiye rağmen turizm sezonundan umutlu olan Antalya’da sektör çalışanlarının aşılanma çalışmalarının dünyaya duyurulması istendi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar yaptığı açıklamada, işletmelerin pandemi nedeniyle yeni kısıtlamalarla zor günler geçireceğini belirterek, Kısa Çalışma Ödeneğinin mayıs ayı sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Turizm çalışanlarının aşılandığının etkili bir tanıtım kampanyası ile turist gönderme potansiyeli taşıyan ülkelere duyurulması gerektiğine dikkat çeken Bahar, şöyle devam etti.

‘’Aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edilen turizm çalışanlarının aşılanmasına 7 Nisan’da başlanacağı ve ay sonunda tamamlanacağı açıklandı.  Başta turizm sektörü olmak üzere turizm tedarikçisi 50’den fazla sektöre umut ve moral aşılayan bu gelişme, sezon hazırlıklarını hızlandırdı. İş dünyası yetkilileri aşılama çalışmalarının tüm dünyaya duyurulmasını istiyor. Nisan ayı boyunca etkili bir tanıtım kampanyası sürdürülürse turist sayılarına olumlu yansımaları olacak.’’

Tanıtım kampanyası başlatılmalı

Bahar, 01-30 Nisan tarihleri arasında büyük bir tanıtım kampanyası başlatılıp Türkiye’deki tüm turizm çalışanlarının aşılandığının turist gönderme potansiyeli taşıyan ülkeler ile paylaşılması gerektiğini anlatan Bahar, şunları kaydetti.

‘’Şimdi tam da bunun sırasıdır. Sadece devletimiz değil, turizm bölgelerindeki tüm dinamikler bu tanıtım atağına destek vermeli, Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul gibi önemli turizm destinasyonlarımızın lobisini yapmalıdır. Atılacak her adımın ülkemize döviz, yatırım ve istihdam olarak geri döneceği unutulmamalı.’’

Pandemide artan vaka sayılarına ve kısıtlamalara da değinen Ali Bahar, “Bu durumdan yine en çok esnafımız etkilenecektir. Özellikle kafe ve restoranların Ramazan ayı boyunca sadece paket servis şeklinde hizmet verecek olması yeme-içme sektörüne bir darbe daha vuracaktır’’ dedi.

KÇÖ’nin uzatılmasının zorunlu zorunlu hale geldiğini vurgulayan Bahar, şunları kaydetti.

‘’Yaz sezonunun başlamasına çok az bir süre kalmıştır. İçinde bulunduğumuz zaman önümüzdeki son keskin virajdır. Devletimizin de desteği ile bu süreci atlatırsak turizm hareketliliği ekonomimize, mevsimsel avantaj ise vaka sayılarının hızla düşmesine katkı sağlayacaktır. Kısa Çalışma Ödeneğinin Mayıs ayı sonuna uzatılması, bu son keskin virajda aracın yola tutunmasını sağlayıp, savrulmasını önleyecektir.’’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.