Turizm gelirlerinin yüzde 20’si denizden

Turizm gelirlerinin yüzde 20’si denizden

ABONE OL
23:15 - 22/08/2021 23:15
Turizm gelirlerinin yüzde 20’si denizden
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin turizm gelirlerinin yüzde 20’sinin deniz turizminden sağlandığı belirtildi.

Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği(EKİPDER) ve Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi üyeler arası ticaretin gelişmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, EKİPDER’in “işimiz gücümüz şehrimiz” söyleşisine katıldı. Deniz ticaretinin farkındalığı ve deniz ticareti kazancının arttırılması ile ilgili konuların tartışıldığı toplantıda konuşan Başkan Ahmet Çetin,  deniz ticaretinin daha iyi yerlere gelmesine ve bu ticaretten kazanılacak paranın Antalya ekonomisine önemli katkı sağladığını kaydetti.

Türkiye turizmden elde edilen gelirlerin yüzde 20’sinin deniz turizmi ile gerçekleştiğini belirten Çetin, şöyle devam etti.

“Türkiye’de en büyük ve en uzun sahil şeridi olan odayız. Antalya turizmin başkenti ancak deniz taşımacılığının henüz başkenti değil. Deniz turizminin ve taşımacılığının da başkenti olmalıyız. Deniz turizmi Antalya için ciddi gelir kaynağı. Antalya’da turizm içindeki denizciliğin payını arttırmak için neler yapılabilir bunları masaya yatırıp çözüm üretmeliyiz.’’

Antalya’da balıkçı barınaklarına ihtiyaç yok

Balık avcılığı yapılmayan turizm kenti Antalya’da balıkçı barınaklarına ihtiyaç olmadığını anlatan DTO Şube Başkanı Ahmet Çetin, ‘’Antalya’da balıkçı barınağı gibi barınaklara ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Antalyalılar balığı dışarıdan yiyor. Bunun yerine asıl deniz turizmine hizmet eden liman ve marinalara daha çok ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’de balıkçılıktan elde edilen gelirin sadece binde 8’i Antalya’dan elde ediliyor” dedi.

DTO Antalya Şube Başkanı Cüneyt Koşu da, deniz taşımacılığının arttırılması gerektiğine söyledi. Koşu, şunları kaydetti.

‘’Deniz taşımacılığında denizi kullanmada çok daha aktif olmamız lazım. Avrupa Birliği şu anda kıyıya paralel deniz taşımacılığını teşvik ediyor. Turizm ve ticaretin canlandırılması için bu çok gerekli ve çevre kirliliğini önlemek için yine deniz taşımacılığı ön plana çıkıyor. Deniz taşımacılığı kullanılınca trafik kazası olasılığı, lastiklerin asfalta bıraktığı zararlar ortadan kalkmış oluyor.”

Esra KÖKSAL TARI/ ANTALYA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.