TÜKENEN CHP VE MIRILDAYAN MUHALEFET…

ABONE OL
23:16 - 09/04/2021 23:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İKTİDAR HIRSI, VİJDAN VE AKLI DEVREDEN ÇIKARIRSA O ÜLKE BÜYÜK ACILAR ÇEKER. PEKİ KENDİSİNE BİLE SAYGISINI TÜKETMİŞ BİR MUHALEFET BUNA NASIL BİR ÇÖZÜM GETİREBİLİR? ZATEN TÜKENMİŞ İŞİ BİTMİŞ TÜM CESARETİNİ YİTİRMİŞ ALABİLDİĞİNCE BAŞ AŞAĞI DÜŞMÜŞ DURUMDAYKEN. FAKAT ŞİMDİ SİYASETİN BİR ANLAMI OLMALI MUHALEFET BUNUN FARKINDA DEĞİL.

 

İnsan kendisine olan saygısını onurunu güvenini gururunu yitirdiği gün işi bitmiş demektir, olabildiğince alaşağı bir düşüş başlar şu anda muhalefetin yaşadığı da budur. Ülkede siyasetin her şeyin darmadağın olduğu bir anda çözüm üretememek sadece MIRILDANMAK tükenmişliğin teslim olmanın bir adı değil mi?

Akıl Sokrates’ten bu yana yobazlık cehalet ve hurafeye karşı açtığı davayı henüz kazanamadı.  Muhalefetin asıl şimdi üstüne düşeni yapması gerekiyor. Ama özellikle CHP tükenmiş aklını yitirmiş ne istediğini bilmeyen siyaset üretemeyenlerin mırıldandığı bir parti olmaktan öteye geçemiyor, artık inandırıcılığını bütünüyle kaybetmiş durumda. Hiç unutamıyorum hala sıcaklığı dün gibi gözlerimin önünde duruyor.

İstanbul Beyoğlu CHP ilçe merkezine Avrupalı bir sanat dostumla geldik. Kendisi CHP ile ilgili araştırmalar yapmaktaydı bilgilendirilmek istemişti saatlerce bekletildik bir tek görevli bulamadık. Bugüne geldiğimizde Ankara Çankaya Belediye başkanı Alper Taşdelen ve Adana Çukurova belediye başkanı Soner Çetin, keza Ankara Büyükşehir Mansur Yavaş ve Yeni Mahalle Belediye Başkanlarına defalarca yazılı başvuruda bulundum. Kültür sanat ve eğitim konularında Avrupa dan kardeş belediyelerin projelerini paylaşmaktı maksadım. Ancak iki satır konuşma fırsatı bulamadığım gibi tek bir özür yazısı bile alamadım.

Bu mu geleceğin çağdaş Türkiye sini emanet ettiğimiz CHP? Halkla iç içe aydınlığın çağdaş bir Türkiye olmanın Atatürk’ün akıl ve bilim değerlerini emanet ettiği CHP? Çarklar arasına tıkanmış kalmış bir ülke. Atatürk ve onun silah arkadaşlarının adını yazdığı bir tarih siliniyor adeta, insan hak ve özgürlükleri demokrasi sadece sözde kalmış bir durumda. Açlık ve yoksulluğu iç işe yaşayan, mutsuz geleceğinden korkar hale gelen bir topluma siz hala bir çare olamıyorsanız bırakın korkak siyaseti. Kendi içinizde darmadağın oldunuz, sizi çatışmanın ortasına çekmeye çalışanlarla kavga ediyor onlara malzeme çıkarıyorsunuz. Bu mu sizin siyaset anlayışınız? İnandığım değerlere hizmet anlayışında her zaman destek verdiğim CHP, şimdi belirgin bir siyaset üretememenin tükenmişliğin ortasında bocalayıp duruyor.

Ülkenin geldiği tıkanmışlığın ortasında toplum adına siyasetin anlam kazandığını bilmesi gerekiyor. Cumhuriyet, laiklik, çağdaş değerler, insan hak ve özgürlükleri, hak hukuk adalet anlayışı, yargı bağımsızlığı uluslararası saygınlığımız tümüyle çarklar arasında tıkanıp kalmış. Türk adının yazılmış tarihi değiştirilmeye çalışılıyor CHP kavga kültürünü savunuyor. Cumhuriyet değerlerini yok sayan din tacirleri din tüccarları bu ülkenin kurucusuna Atatürk’e saldırıyor resimlerini büstlerini kırıyorlar.  Peki yarın Türk olmanın ötesinde 2023 yeni Türkiye masalını yazanların dünyasında Türk olmanın yeri nerede duracak acaba?

Türkiye darmadağın bir siyaset anlayışının içinde kaybolup gidiyor, Laiklik Atatürk anayasadan çıkarılsın diyorlar. Bunun adı cumhuriyet insan hakları özgürlük demokrasi çağdaş değerlerimizin tüketilmesi demektir. Şimdi siyaset üretemeyen halkla bütünleşemeyen kendi içinde tıkanıp kalmış bir CHP bunun nasıl farkında değil?  İnandırıcılığını kaybetmiş kendini tüketmiş bir durumda suskun ve korkak.

Mırıldanan uyuyan muhalefet derken burada sorumlu olan sadece CHP değil elbette, muhalefette kalmış partilere de cumhuriyet ve demokrasiyi savunmak adına görevler düşüyor. İlk dört maddesinin asla değiştirilemez hükmünün yanında, özgür olmanın düşüncenin de paylaşımını güvence altına alan anayasa. 25-26 maddeleri her vatandaşa fikirlerini özgürce paylaşma hakkı tanıyor.

Böylesine çağdaşlık simgeleyen bir yapıya sahip anayasamız şimdi nasıl bir güvence altında, bunu da özde bir demokrasi diyen malum muhalefete özellikle CHP sine sormak isterim.

Prof. Dr. Levent Seçer

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.