TUI’ye ait lüks kruvaziyer gemisi 50 mülteciyi denizde ölümden kurtardı

TUI’ye ait lüks kruvaziyer gemisi 50 mülteciyi denizde ölümden kurtardı

ABONE OL
13:36 - 27/01/2022 13:36
TUI’ye ait lüks kruvaziyer gemisi 50 mülteciyi denizde ölümden kurtardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TUI Cruises ‘Mein Schiff 2’ kruvaziyer gemisi, acil durumda olan ve tekneleri su alan 50 göçmeni gemiye alarak hayatlarını kurtardı.

Mültecilerin kurtarıldığı gemide müşteri yoktu sadece mürettebat vardı.

Denizcilik şirketinin bildirdiğine göre, Dominik Cumhuriyeti kıyılarında, TUI Cruises kruvaziyer gemisi 50 mülteciyi denizdeki tehlikeden kurtardı.

Mürettabat ile seyir halinde olan 3000 yolcu için tasarlanan geminin kaptanları yaklaşık 35 deniz mili (yaklaşık 65 kilometre) uzaklıkta küçük bir tekne keşfetti.

Gemi rotasını hemen değiştirerek, içinde çocuklarında bulunduğu, su almaya başlayan teknedeki 50 kişinin çok sıkıntılı bir durum içinde oldukları görüldü. Hemen teknede bulunan kişilerin hepsi güvenli bir şekilde gemiye alındı, tıbbi bakım sağlandı ve su ile yiyecek verildi.

Kurtarılanların mültecilerin Haiti vatandaşı olduğu bildirildi.

TUI Cruises, konu ile yapılan açıklamada, “Yardım sağlamanın insani bir zorunluluk olduğunu ve ayrıca uluslararası deniz hukuku da tehlikedeki gemileri yardım sağlamaya mecbur kılıyor“ dedi.

“Mein Schiff 2’nin mürettebatının dün zamanında orada olduğu ve teknedeki herkesin hayatını kurtardığı için minnettarız” denildi. Resim: © TUI Cruises

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.