TUI´nin genel kurulu 5 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdı

TUI´nin genel kurulu 5 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdı

ABONE OL
23:12 - 16/12/2020 23:12
TUI´nin genel kurulu 5 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Ekonomi Dergisi Handelsblatt’ın bu sabahki yayınında TUI´nin genel kurulu 5 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdığını bildirildi.

TUI hissedarları son kurtarma paketi hakkında nihai kararı alacak.

Bir Alman-İngiliz şirketi olan TUI, 500 milyon eurodan fazla sermaye artırımı ve devletin olası ortaklığını oylamak için olağanüstü bir genel toplantı düzenledi. TUI genel kurulu sanal ortamda hissedarlar ile 5 Ocak’ta toplanacak.

Genel kurulda hissedarlar gündemde olan üçüncü kurtarma paketine hakkında nihai kararı alacaklar.

TUI grubu 2019/20 mali yılında (Eylül sonuna kadar) 3,1 milyar Euro zarar ettiğini açıklamıştı.

Genel olarak, TUI 1.8 milyar euro daha alacak, bunun 544 milyon eurosu sermaye artırımından gelecek, ayrıca 691 milyon eurosu devlete ait WSF’nin sessiz katılımından sağlanacak , sonra “eğer gerekirse” yüzde 25’e varan bir Tui hisse paketi ile takas edip, devlet kuruluşu WSF TUI’ye resmen ortak olabilecek.

Yüzde 24,9 oranında hisseye sahip olan Rus hissedar Alexej Mordaşov’un sermaye artırımına katılacağını açıkladı. Uzmanlar tarafından Mordaşov’un TUI’deki toplam hisselerini yüzde 36’ya çıkarmaya hazır olduğu söyleniyor.

Resim: © TUI Group

TOUREXPI tarafından geçilen TUI´nin genel kurulu 5 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TUI´nin genel kurulu 5 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TUI´nin genel kurulu 5 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.